在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果有份工人工OK、有穩定收入,但星期六要返輪休,星期日公眾假期可能要返工(大概幾小時),時間唔定,但基本上要預左一年至少有10日星期日或公眾假期都要返工,有補假,但未必返完即時放得,要睇下工作安排先放得,其餘時間(一至五)都係要返9-6,即可能好多個星期係要一個星期返足6日,大家會唔會做呢?

男爵府

Bbtvsvod 發表於 18-8-15 12:01
如果有份工人工OK、有穩定收入,但星期六要返輪休,星期日公眾假期可能要返工(大概幾小時),時間唔定,但基 ...

如果人工只係ok, 唔做...... 因為ok 嘅人工,相信第二d公司都offer 到.

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sts8000 發表於 18-8-15 13:27
如果人工只係ok, 唔做...... 因為ok 嘅人工,相信第二d公司都offer 到.

同意,多30% 或者考慮

複式洋房

回覆 sts8000 的帖子

星期日都要返工?唔好啦..........

水晶宮

回覆樓主

睇錢,睇下份量值唔值。
一個星期返6 日,或者間中要輪班 / 返 weekend 可以接受,但要睇幾多錢。。。

大宅

Bbtvsvod 發表於 18-8-15 12:01
如果有份工人工OK、有穩定收入,但星期六要返輪休,星期日公眾假期可能要返工(大概幾小時),時間唔定,但基 ...

我的情況都同你有點类似… 人工和福利都不錯,穩定唔易炒人,星期六日都有時要返半日左右,有補假,平日返9放5。由仔女幼稚園開始做呢份工,因為上咗工之後發現自由度大,上司同事唔會吓吓check 住你做緊乜去咗邊,又肯互相遷就調動時間(有時要在家照顧小朋友),請假容易……所以雖然表面上工作時間係不算舒服,但其實都要睇吓實際上一齊合作的人和公司管理文化係有人情味定係好harsh...
純粹個人意見和經歷,可能唔係好全面的考慮
同埋我考慮過c6 則番一至五,星期六日必定休息,所以週末佢主力陪仔女

首頁

尾頁

跳至