自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

大宅

超級特務 發表於 18-8-16 13:31
d人客氣啫
好多估細我6年,打個五折,最多望落細3年。
如果我幾十歲仲有人估我未成年,我會叫佢去驗眼。

你話D人客氣,都係架~睇下咩人囉~如果係美容院/賣護膚品、化妝品個d我就唔信咯~

不過我身邊d由讀書識到而家既朋友,我覺得都係唔似真實年齡,應該咁講,而家好多人都睇唔出年紀(犀利犀利

我就由細到大都慣,因為我唔止矮,連聲都雞過人。
我D親戚成日講笑話:「慘咯!就快30歲人,個樣似18,智商得8!」
不過都已經係舊時(「舊屎」沖左落廁所)生完B之後俾人話似老左10年

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

ccjelly 發表於 18-8-16 16:54

你話D人客氣,都係架~睇下咩人囉~如果係美容院/賣護膚品 ...

親戚果d更加唔可信,帶個人情感偏見,我99成日話我20年不變。拜託,我有照鏡架,歲月不饒人。
你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

超級特務 發表於 18-8-16 16:57
親戚果d更加唔可信,帶個人情感偏見,我99成日話我20年不變。拜託,我有照鏡架,歲月不饒人。
...

你講情感偏見都會既
咁講開又講,令我想起一位長輩的太太,當年佢地未結婚、剛開始拍拖時我仲係小學雞,到左而家,佢大仔都升大學了,佢個樣仲係好年輕(咁當然唔係18、22咁既樣啦),但係仲未見老態先勁!

珍珠宮

Angel_Rose 發表於 18-8-16 00:19
老公大我兩年,外表就......有次一齊買生果比入左院的姑仔,個老板叫我老公做阿叔,叫我做妹妹仔 ...

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

bobo88hk 發表於 18-8-16 13:28
有無c6反擊 全部都話睇落young過c6
1.大c9兩年
2.我外表細 加埋衣著都細(老婆口中咁講)
老婆成日鬧似拖住個仔..
但我唔覺囉
3.老婆諗野通透過我
我易諗多咗
佢比較恰到好處
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

maggie196 發表於 18-8-15 23:45
其實我成日有個疑問,要幾細粒無化妝無染髮著裝普通先會俾馬會以為未夠18,正常你化下妝染髮電髮打扮下馬會 ...

絕大部分都係生得好矮同好細粒我身邊成日俾人話細個果班都係矮過155,但其實有d個樣又唔係真係睇落細個,只係因為太矮而比人錯覺細個d,正如你試下將糖妹個樣配落170嘅身高,你會即刻覺得佢個樣成熟咗

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

相距只有半年

我覺得自己外貌老過老公,雖然啲人話我唔似真實年齡(多數估細3,4年),不過我一定唔會信,覺得只係人哋嘅客套說話

思想方面老公成熟好多。

子爵府

jtw_ki 發表於 18-8-16 17:42
絕大部分都係生得好矮同好細粒我身邊成日俾人話細個果班都係矮過155,但其實有d個樣又唔係真係睇落 ...

X2 識睇既人 女人年紀有番咁上下皮膚無得呃

大宅

bobo88hk 發表於 18-8-16 17:58

X2 識睇既人 女人年紀有番咁上下皮膚無得呃

講開皮膚
我之前有位朋友23、24歲咋...化妝好厚,化左妝都勁深眼紋,咁會好顯老。
好心提下佢護膚都好重要,佢話只會花錢響化妝品

年齡後生都唔一定樣後生,特別對眼,有紋同無紋都好大差別。

*我都要講下自己,唔可以淨講人。
我肥,面暫時唔覺好多紋,(我朋友話肥人通常無乜紋),但就毛孔粗大,加混合性皮膚,T位勁油,兩邊面好乾。

公爵府

相差十年

男爵府

baby彤 發表於 18-8-15 12:20
1,實際年齡相差12歲(佢大我)2,外貌年齡相差0一6歲(我大佢😂,生完8個月,身材四方形,頭髮短變 ...

實際年齡 相差 2年
外貌年齡 相差 15年 人哋成日覺得我25歲

子爵府

回覆樓主

C6大我5年,但佢心理年齡絕對係細我十幾年!相當幼稚

首頁

尾頁

跳至