理大近視控制DIMS鏡

simplemind
|
有冇人知那裡有得配呀?
jacky1666_hk
|
simplemind 發表於 18-8-15 12:38
有冇人知那裡有得配呀?

polyvision 岩岩配左,要一個月左右可以拎,大概4000蚊
davywm    發表於 18-8-15 16:34
simplemind
|
jacky1666_hk 發表於 18-8-15 16:27
polyvision 岩岩配左,要一個月左右可以拎,大概4000蚊

Thx!
nicksonma
|
jacky1666_hk 發表於 18-8-15 16:27

係咪包埋驗眼費4000啊?
pluto豬
|
我喺返理大配,3980鏡片,包一次覆診
monkeydiary
|
simplemind 發表於 18-8-15 12:38
有冇人知那裡有得配呀?

剛係eyecare配,驗眼+鏡框+鏡片,全套$48xx
貓頭雀
|
盲人輔助會有。
生日當月有七折,不妨看看。
monkeydiary
|
貓頭雀 發表於 18-8-15 23:17
盲人輔助會有。
生日當月有七折,不妨看看。

我小朋友係個度驗過眼,我都驗過,但佢地隻眼藥水拿眼架,結果唔單止驗得唔準,仲令我女對滴眼藥水留下陰影
貓頭雀
|
monkeydiary 發表於 18-8-16 00:26
我小朋友係個度驗過眼,我都驗過,但佢地隻眼藥水拿眼架,結果唔單止驗得唔準,仲令我女對滴眼藥水留下陰 ...

我無滴呀 點解嘅?
影左眼底,做了驗眼,咁咋。
Poyau
|
官網有link

https://m.facebook.com/Hoya.Lens.HK/posts/1795031347252260
monkeydiary
|
貓頭雀 發表於 18-8-16 00:32
我無滴呀 點解嘅?
影左眼底,做了驗眼,咁咋。

影眼底前要放鬆瞳孔睇眼底,所以要滴藥水
因為藥水拿眼(大人滴完後都覺得痛),所以我女被我們氹到滴完第一隻眼後,已不肯合作滴另一隻眼,雖然另一隻眼都有夾硬滴,但一樣令女女不願乖乖地接受餘下的檢查,最後惟有草草了事,當然結果就不太準,亦因為咁,佢之後驗眼都有陰影,不肯乖乖合作,我們找了幾間眼鏡舖,才找到eyecare,而在驗眼前我們都有向他們說明女女的情況,之後驗眼時他們耐心地引導女女,才可順利完成
|
monkeydiary 發表於 18-8-16 03:10

影眼底前要放鬆瞳孔睇眼底,所以要滴藥水

吾拿嫁喎,但會眼矇,有個幾鍾佢睇野會矇曚地,係米甘覺得吾舒服?
|
nicksonma 發表於 18-8-15 22:22
係咪包埋驗眼費4000啊?

吾包
monkeydiary
|
jacky1666_hk 發表於 18-8-16 09:18
吾拿嫁喎,但會眼矇,有個幾鍾佢睇野會矇曚地,係米甘覺得吾舒服?

會架,雖然個次檢查後,我女有同我講藥水好拿,但我都以為係佢唔乖,扭計,之後因為我剛好要驗眼(要配過另一副眼鏡),所以我特登book返個度驗,然後先知真係好拿,大人都唔太頂到