鵝公喉的同事

Angela.Cheung
|
公司來了一個新的女Sale,外表正常,但係把聲超級沙&鵝公喉!佢坐正我隔離,有時聽到佢嗲D客,真係好聽頂! (e.g. 喂呀~~~你唔好玩我啦~~~)

我都知把聲係天生,佢都唔想,但佢份人又八有多口乜野都有意見,我好想叫佢收聲.....

I9528
|
真正天生嘅 "鵝公喉 ",基本上係極少嘅

反而後天就大把,例如食煙,通宵飲酒過度咁
馬爾太
|
鵝公喉都還好,30幾歲扮BB聲仲嘔心!
wynnehung    發表於 18-8-15 13:09
lilo1234
|
馬爾太 發表於 18-8-15 13:05

十分認同,真係毛管動
tsung
|
有冇同事雞仔聲?
QY08040408
|
tsung 發表於 18-8-15 13:09
有冇同事雞仔聲?

有啊,好惡頂呀我真係聽到成日起雞皮
mariefish
|

20150618bb
|
Angela.Cheung 發表於 18-8-15 12:52
公司來了一個新的女Sale,外表正常,但係把聲超級沙&鵝公喉!佢坐正我隔離,有時聽到佢嗲D客,真係好聽頂! ...

xp
|
有個50幾歲亞嬋,見到男人bb聲,見到女人鵝公喉
ic34
|
Angela.Cheung 發表於 18-8-15 12:52
公司來了一個新的女Sale,外表正常,但係把聲超級沙&鵝公喉!佢坐正我隔離,有時聽到佢嗲D客,真係好聽頂! ...
...想像到佢把嗲客聲
minlbc
|

我附近那個 40幾近50!
成日,咦~~嘢~~~唔~~~(拉長,扮q版)

花生油子
|

超級認同 雞仔聲真係難頂到癲
choc_choc
|
4x歲扮林志玲講嘢真係好難頂!
pepemoon
|
雞仔雞仲要扮cute超難頸
nancyli
|
5拾9幾歲人仲扮BB聲嗲人都攞你命
mingaga
|
xp 發表於 18-8-15 13:40
有個50幾歲亞嬋,見到男人bb聲,見到女人鵝公喉

咁樣扮法,有啲難度?你個同事能力都好高
annlee
|

30唔算難頂,我公司50歲都最爹,嘩真
tszchungmama
|

我見過 成四十歲都扮 bb聲, 講叠字
但係唔靚既
ValerieBaBa
|
tszchungmama 發表於 18-8-15 17:41
我見過 成四十歲都扮 bb聲, 講叠字
但係唔靚既

好嘔心
ChloeMa
|
choc_choc 發表於 18-8-15 14:23
4x歲扮林志玲講嘢真係好難頂!

咁林志玲宜家4x歲,用自己把聲可以嗎? (就算佢後生時,我都頂唔順佢把聲。)