買機票

natalieleung
|
請問想買北海道嘅機票,那處買最平呢?
august22
|
琴日fanfare $3380
|
august22 發表於 18-8-15 13:47

謝!我買聖誕節果幾日
|
august22 發表於 18-8-15 13:47

請問是否一定要做會員才可買?
fanlee
|
natalieleung 發表於 18-8-15 13:51
請問是否一定要做會員才可買?

尋日fanfare係1月出發。你12月出發不適用
|
fanlee 發表於 18-8-15 13:53
尋日fanfare係1月出發。你12月出發不適用

Thx
AGa1111
|
去skycanner check下
|
AGa1111 發表於 18-8-15 13:56
去skycanner check下

|
natalieleung 發表於 18-8-15 13:58

我有上過skyscanner, 本人每次去旅行是直航,未試過轉機, 如在東京轉機機票可平一半,請問如果在東京轉機,是否可在東京機場內等候,不需在等候室呆等嗎?
AGa1111
|
natalieleung 發表於 18-8-15 14:12
我有上過skyscanner, 本人每次去旅行是直航,未試過轉機, 如在東京轉機機票可平一半,請問如果在東京轉機 ...

我媽上次坐starjet係過左關,拎行李再出返去先check in
|
AGa1111 發表於 18-8-15 14:51
我媽上次坐starjet係過左關,拎行李再出返去先check in

Thx
kekka
|
natalieleung 發表於 18-8-15 14:12
我有上過skyscanner, 本人每次去旅行是直航,未試過轉機, 如在東京轉機機票可平一半,請問如果在東京轉機 ...

我坐日航轉機(成田) 新千歲係要清關, 拿哂行李去內陸COUNTER check in!

|
kekka 發表於 18-8-15 14:56
我坐日航轉機(成田) 新千歲係要清關, 拿哂行李去內陸COUNTER check in!

知道,thx
panyeung
|

視乎你航空公司㗎咋,間間唔一樣㗎
|
panyeung 發表於 18-8-15 14:58
視乎你航空公司㗎咋,間間唔一樣㗎

係!每次都是直航,宜家睇緊轉機的機票
choc_choc
|
kekka 發表於 18-8-15 14:56

成田轉要清關轉內陸嗎?唔係羽田先要咩?
calvin1230hk
|

要先出境,再去國內航班處check~in同登機,即係話不需在候機室等。
|
calvin1230hk 發表於 18-8-15 15:15
要先出境,再去國內航班處check~in同登機,即係話不需在候機室等。

Thx
nisha
|
choc_choc 發表於 18-8-15 15:05
成田轉要清關轉內陸嗎?唔係羽田先要咩?

成田轉機去北海道,要好似平時入東京咁,過哂immigration. 攞行李再去domestic check in
東京去札幌嗰程就內陸咁,去到北海道唔使再過immigrant
kekka    發表於 18-8-15 15:26
calvin1230hk
|
natalieleung 發表於 18-8-15 15:17
Thx

其實HK Airline去北海道好多時都係4K內,你真係有好多時間先考慮玩轉機,因為頭尾兩日真係冇晒。
當然想玩埋東京或其他地方,咁又唔同。