真係唔好求其買香薰油

Ashleycorina
|
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/222804/%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83-30%E6%AC%BE%E9%A6%99%E8%96%B0%E7%B2%BE%E6%B2%B9%E5%85%A8%E5%90%AB%E8%87%B4%E6%95%8F%E7%89%A9-12%E6%AC%BE%E5%90%AB%E7%94%B2%E8%8B%AF%E5%8F%AF%E5%BD%B1%E9%9F%BF%E4%B8%AD%E6%A8%9E%E7%A5%9E%E7%B6%93?utm_medium=Social&utm_source=fbpost_link&utm_campaign=news
c6C9home
|
Ashleycorina 發表於 18-8-15 14:20
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/222804/%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83-30%E6%A ...

隻隻都超標
有D牌子好似幾純,但都...
睇嚟都係要戒用香薰
蛋皇哥0127
|
回覆 Ashleycorina 的帖子

回家真係要 check check 係 iherb 買,吾知會吾會 有問題呢~
麥兜媽
|
Ashleycorina 發表於 18-8-15 14:20
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/222804/%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83-30%E6%A ...

我用咗十幾年呢隻牌子

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Ho_BB
|
|
麥兜媽 發表於 18-8-15 14:58
我用咗十幾年呢隻牌子

我用佢massage oil 同essential oil 都好多年,佢仲話德國認證,好高quality
|
蛋皇哥0127 發表於 18-8-15 14:57

回家真係要 check check 係 iherb 買,吾知會吾會 有問題呢~

Iherb 可以上美國d網睇下有無報告,另外我見d用家好pro,連成份都分析得好好
AGa1111
|

檸檬烯是由橙、檸檬等橘類果皮提取的天然溶劑, 天然檸檬也有檸檬烯

同埋精油要稀釋先可以搽上身
胃食媽咪
|

估唔到連young living都有份
cbeyond
|
蛋皇哥0127 發表於 18-8-15 14:57

iherb梗係有問題, 之前睇過外國精油報告, iherb好多人話較靚個隻牌子, 精油有雜質,含人工成份。
Pollyowen
|
睇完都唔太明白添, 咁點樣為之好?
蛋皇哥0127
|
回覆 麥兜媽 的帖子

其實我吾明,佢 show 相 出來係有事還是 只是 想 帶出 今期講香薰油 ?
niu
|
我用咗十幾年呢隻牌子

我都係用呢隻....
Pollyowen
|
我用咗十幾年呢隻牌子
咁用左咁多年都冇敏感, 係咪都冇問題?
之mama
|
冇講muji嗰d係咪即係ok?
sunnygirl
|
胃食媽咪 發表於 18-8-15 15:04
估唔到連young living都有份

話時話近來好似少左人提呢隻精油,熱潮已過?
麥兜媽
|
Pollyowen 發表於 18-8-15 15:06
咁用左咁多年都冇敏感, 係咪都冇問題?

我用來點同有點會溝稀搽上身體,但唔係日日用,無發覺有咩問題
蛋皇哥0127
|
回覆 cbeyond 的帖子

我用 now foods

但 無見在此表內,都係回家 check 下成份先

|
cbeyond 發表於 18-8-15 15:04
iherb梗係有問題, 之前睇過外國精油報告, iherb好多人話較靚個隻牌子, 精油有雜質,含人工成份。
...

我記得你好熟精油,請問可以分享一下應該點揀?
cbeyond
|
sunnygirl 發表於 18-8-15 15:08
話時話近來好似少左人提呢隻精油,熱潮已過?

可能係。
講到隻精油係神油, 能醫百病, 可惜的是, 自己教主都醫唔好, bye bye了。