懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我係備孕媽媽, 想問下各位準媽媽, 你地未 Bingo 之前經期準唔準架?我係有排卵, 但M唔太準 (係由細到大都無準過...) 34-44日都有. 已經睇緊中醫調理..
所以想了解下我經期唔準 / 咁長係咪好難中......

伯爵府

klsabb 發表於 18-8-15 15:14
我係備孕媽媽, 想問下各位準媽媽, 你地未 Bingo 之前經期準唔準架?我係有排卵, 但M唔太準, 34-44日都有. 已 ...

我屬於經期準的人,大部分週期都係28至30日,試過最短23日,最長35日(無計考公開試經期delay左2星期),其他週期都好規律。
而我每次備孕都係第二個月就中。

伯爵府

我係備孕媽媽, 想問下各位準媽媽, 你地未 Bingo 之前經期準唔準架?我係有排卵, 但M唔太準, 34-44日都有. 已 ...

我第一胎係Day 20先見到紅D深粗(即係遲排卵),第二胎就Day 14已經見紅D深粗。

大宅

我成日覺得無一定, 我之前準到爆(一日都唔會遲)成年都唔中, 跟住後個2, 3個月因為卵巢唔好亂哂龍, 佢又中咗wo, 我覺得壓力問題會大過係咪真係準, 因為去到後面我都放棄咗, 心諗由佢囉

水晶宮

我係好準,26日左右cycle,兩胎都一兩擊中。

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我經期一直唔準……無調理都生到!

侯爵府

回覆樓主:

我經期準時過出糧

複式洋房

回覆樓主

我唔準 試左1個月就中

大宅

回覆樓主

勁唔準(個半月到9個月都試過)
試第一個月就中(因為覺得自己難中用紅d)

伯爵府

回覆樓主

我唔準,32-44日,用紅d check 排卵

別墅

freshrose 發表於 18-8-15 17:49
我經期準時過出糧

複式洋房

回覆樓主:

我由細到大都唔準,試過2,3個月有m, 而且驗過卵巢有多囊,都諗住唔會咁易中。 點解結完婚後一擊即中

男爵府

好羨慕有D JM可以好準...好易就中....

唔準果D JM, 我都係用緊紅D check...希望快D有好消息...

男爵府

kfckfcho87 發表於 18-8-15 18:34
勁唔準(個半月到9個月都試過)
試第一個月就中(因為覺得自己難中用紅d)
...
羨慕呀~~~~

男爵府

Froggreen 發表於 18-8-15 18:39
我唔準,32-44日,用紅d check 排卵

我都係呀...
宜家check 緊紅D. 你備孕左幾耐呀?

男爵府

dolldollk 發表於 18-8-15 16:16
我成日覺得無一定, 我之前準到爆(一日都唔會遲)成年都唔中, 跟住後個2, 3個月因為卵巢唔好亂哂龍, 佢又中 ...

真係想放鬆...不過好難...
睇住身邊既人一個一個咁中, 老公又好想有小朋友..
自己就好唔爭氣.....

男爵府

babynetnet 發表於 18-8-15 17:38
我經期一直唔準……無調理都生到!

你唔準到咩地步呀?

複式洋房

回覆 klsabb 的帖子

我都唔準, 係4-6星期. 我中過3次, 但係少産咗 2 次. 所以中唔中都係其次, 中咗再失去先係最慘.
平常心啦. 小心啲飲食, 得閒睇下中醫, 休息多啲就會易啲中架啦.

侯爵府

klsabb 發表於 18-8-16 11:29
你唔準到咩地步呀?

差多每次遲一個星期以上,黎足七日……
最準都遲幾日!

侯爵府

回覆樓主:

做完攤係度唔好郁……唔好咁快起身,我以前我女上司直情倒豎葱,生左3個佢係子宮向後屈!
有時正常招數唔得,就試下奇招……

首頁

尾頁

跳至