懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主

唔一定。你可以每個月測定排卵期再同房,就算經期準都要用呢個方法先知道。

男爵府

babynetnet 發表於 18-8-16 15:26
做完攤係度唔好郁……唔好咁快起身,我以前我女上司直情倒豎葱,生左3個佢係子宮向後屈!
有時正常招數唔得 ...

我唔知自己個子宮點呀. 婚前檢查無check 到咁 details
所以book 左 esdlife 果D照盤腔照聲波 check下有無後屈.

我宜家do 完都唔會立即起身, 等老公沖完先到我.
因為我試過做完訓天光, 無中BB但中左尿道炎...................
抗生素食又唔係 (怕bingo 左), 唔食又唔係..

男爵府

RubyYu07 發表於 18-8-16 15:45
唔一定。你可以每個月測定排卵期再同房,就算經期準都要用呢個方法先知道。
...

我宜家都係咁. 但用好多紅D..因為得排卵等好耐

珍珠宮

klsabb 發表於 18-8-17 11:57
我宜家都係咁. 但用好多紅D..因為得排卵等好耐

我都係用試紙先知道原來自己係排遲。

別墅

我都唔準, 30-54日都試過, 尤其結婚後, 一個月54日, 一個月42日...
我自己feel排卵期, 知道有勁多分泌就會試下do, 好好彩3個月就中左

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我經期一直都唔準架,而且到而家生完bb都係唔準既。但係我都好容易就中咗

伯爵府

其實真係無定律。

我婚前一直唔準,36-40幾日都會,但我結婚後第一個月就中咗。
生完後我經期變得準,34日,但一直試咗8年都唔中。這8年間差不多每次做完都聽人講瞓低墊高pat pat 一輪先起身,一直都唔中。直到我準備放棄,覺得都應該無咩可能中,因為已經41歲,於是做完唔理咁多即刻去沖涼,點知竟然無墊pat pat 的第一次就中咗。

所以有時真係天意。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我姑9唔準,好似都系講緣分,佢囝囝依家都讀小一喇。

已刪除用户

回覆樓主

複式洋房

klsabb 發表於 18-8-15 15:14
我係備孕媽媽, 想問下各位準媽媽, 你地未 Bingo 之前經期準唔準架?我係有排卵, 但M唔太準 (係由細到大都無 ...

我從來唔準,都試過準,準的話真的31天週期,但很少很少準,不準的話,通常60多天,排卵更唔洗話系幾咁唔準,但偏偏Bingo左

複式洋房

回覆樓主

勁唔準。。 今年大大話話到6月黎左3次。。
之後就發現有左啦。。。壓力大係主要原因。。

男爵府

aidan08 發表於 18-8-17 14:16
其實真係無定律。

我婚前一直唔準,36-40幾日都會,但我結婚後第一個月就中咗。

我之前都有墊patpat, 又瞓下唔去沖涼住. 搞到有尿道炎...
宜家我都開始半放棄, dodo 完同老公走左去沖涼, 第二日D又係流返曬出黎...

男爵府

ddswi1614 發表於 18-8-17 23:29
勁唔準。。 今年大大話話到6月黎左3次。。
之後就發現有左啦。。。壓力大係主要原因。。
...

我都知壓力大好影響..
但工作上我又避免唔到...
身邊又好多親友都最近陸續報喜, 搞到我好心急......

首頁

尾頁

跳至