11歲兒童身份證

豬豬jessie
|
請問當日可唔可以辦埋passport?如果辦passPort喺要同身份證約同一個時間還是要分開約兩個時間搞?
kitbebe
|
雖然未試過, 但係應該要分別預約, 因為要辦既手續都唔同.
blackberry
|
豬豬jessie 發表於 18-8-15 15:52
請問當日可唔可以辦埋passport?如果辦passPort喺要同身份證約同一個時間還是要分開約兩個時間搞?
...

打去入境處問
豬豬jessie
|
kitbebe 發表於 18-8-15 16:00
雖然未試過, 但係應該要分別預約, 因為要辦既手續都唔同.

明白,Thank you!
小星兒
|
可以約同一日搞,但要約做身分證先,之後去申請 passport。
kk80400
|
小星兒 發表於 18-8-15 17:29
可以約同一日搞,但要約做身分證先,之後去申請 passport。

請問係咪 先做完身分證後,就可以同一時間膈個職員講續返個passport?
豬豬jessie
|
小星兒 發表於 18-8-15 17:29

咁就好,唔該晒,請問你知唔知時間要隔幾耐好,兩個鐘得唔得?
小星兒
|
kk80400 發表於 18-8-15 17:43
請問係咪 先做完身分證後,就可以同一時間膈個職員講續返個passport?

要去另一層做㗎
kk80400
|
小星兒 發表於 18-8-15 18:40
要去另一層做㗎

甘係咪要做2次預約?thx
小星兒
|
豬豬jessie 發表於 18-8-15 17:54
咁就好,唔該晒,請問你知唔知時間要隔幾耐好,兩個鐘得唔得?

不客氣,兩個鐘夠了
小星兒
|
kk80400 發表於 18-8-15 18:42
甘係咪要做2次預約?thx

約做身分證和護照是分開的
pw2011
|
身份證有啲地方係同護照分開,以觀塘為例,做護照係藍田,但做身份證就近觀塘碼頭,你查清楚先
kk80400
|
小星兒 發表於 18-8-15 18:44
約做身分證和護照是分開的

唔該哂
~緣~
|
...

要分開的,剛剛整完
豬豬jessie
|
pw2011 發表於 18-8-15 18:46
身份證有啲地方係同護照分開,以觀塘為例,做護照係藍田,但做身份證就近觀塘碼頭,你查清楚先
...

好,唔該晒。
豬豬jessie
|
~緣~ 發表於 18-8-15 18:59
要分開的,剛剛整完

請問你時間約隔幾耐?身份證同passport喺唔喺都喺去到先影相?相片喺唔喺一樣?
~緣~
|
...

你小朋友其實幾大?如果十一歲以下就可以passport同id一齊整,如果十一歲以上就要分開
~緣~
|
我怕答錯你
豬豬jessie
|
~緣~ 發表於 18-8-15 19:06
你小朋友其實幾大?如果十一歲以下就可以passport同id一齊整,如果十一歲以上就要分開
...

我小朋友喺剛滿11歲要換身份證,所以想順便做埋passport。
lailaiha
|
豬豬jessie 發表於 18-8-15 19:21
我小朋友喺剛滿11歲要換身份證,所以想順便做埋passport。

我都係呢個case
就11歲加passport 要換