黑色波鞋可以取代皮鞋嗎?

cathy.auyeung
|
因為我女女比較粗魯,小息時間成日跑跑跳跳,上年係dr.kong買對皮鞋俾佢,大約一星期鞋頭已甩皮,今年想買對黑色波鞋俾佢當皮鞋,大家有咩提議?
kit2011312
|
問下學校比唔比先
chloe2018
|
你應該問學校
nganc9
|
小學應該唔得
無話可說
|
中小學都唔比
Pollyowen
|
返學未必可以
SJ6
|
有啲學校可以
要直接問學校先知
Ashleycorina
|
開學校,有d小學得
黃二少奶
|
小學應該唔可以,你只可以教佢珍惜
kid
|
cathy.auyeung 發表於 18-8-15 15:58
因為我女女比較粗魯,小息時間成日跑跑跳跳,上年係dr.kong買對皮鞋俾佢,大約一星期鞋頭已甩皮,今年想買對黑 ...

Timberland好耐用
櫻花bb
|
學校通常都唔俾
Cowboy100
|
我仔買過一對黑皮鞋,個厎不是普通皮鞋底,而係類似波鞋咁既,等佢箸得舒服d,你可以試看看。牌子係stride rite
c.vieri
|
啊囝上年係買左黑色波鞋當皮鞋返學,個款唔細心睇真係唔知係波鞋黎。
JD930
|
Cowboy100 發表於 18-8-15 16:17
我仔買過一對黑皮鞋,個厎不是普通皮鞋底,而係類似波鞋咁既,等佢箸得舒服d,你可以試看看。牌子係stride ...

多謝推介
Charlotte_mom
|
Dr kong?
我女之前買歐洲牌子,著到唔岩,新到可以俾人
之後買Dr Kong,著一星期甩皮!核突到忍唔住買過對新
永久blacklist
wan_sosin
|
我仔對黑鞋係掛羊頭賣狗肉,面頭睇唔覺太似波鞋,實在是波鞋構造,我仔好鍾意著。學校都無出過聲。
其實睇一DD學校,唔太嚴格嘅,係可以。但都唔得攞到明係波鞋款。
SuperChanB
|
梗係問學校啦
tsung
|
kit2011312 發表於 18-8-15 16:03
問下學校比唔比先

gigi3046
|
cathy.auyeung 發表於 18-8-15 15:58
因為我女女比較粗魯,小息時間成日跑跑跳跳,上年係dr.kong買對皮鞋俾佢,大約一星期鞋頭已甩皮,今年想買對黑 ...

買Clarks 喇
Cat108
|

小朋友的Dr Kong鞋,穿佐不是太耐已經甩皮,鞋頭花曬!
而大人鞋,首先皮鞋的皮料太差、太焗,導致腳部皮膚不適,而後爭位置是硬膠,穿得耐小腿痛!(註,改穿其他鞋沒有問題)
所以Dr.Kong 以後不會再買!