想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

開始試造人第三個月,7月22 m come,8 月2開始check紅d已經有兩條線,8月5同11都同老公dodo, 期間至今日一直每日check紅d,都係keep住兩條線,想問下係咪有機會呢?
但琴日check過綠d仲係白雪雪!

伯爵府

mandylung0611 發表於 18-8-15 16:18
開始試造人第三個月,7月22 m come,8 月2開始check紅d已經有兩條線,8月5同11都同老公dodo, 期間至今日一 ...

如果真係排卵,紅D應該會出現深粗大約1至2日左右,之後會轉淺,而你7月22日Day 1,Day 12已有深粗不出奇,可能真係排卵,但你過左3日和9日先dodo,我又覺得中嘅機會不大,如果紅D一直有唔淺嘅線,d人話可能有多囊卵巢症,咁會難d有BB。

洋房

ipcs 發表於 18-8-15 16:23
如果真係排卵,紅D應該會出現深粗大約1至2日左右,之後會轉淺,而你7月22日Day 1,Day 12已有深粗不出奇, ...

但我係今個月先係keep住紅d兩條線咁多日,上兩個月都未上過咁!

伯爵府

mandylung0611 發表於 18-8-15 16:31
但我係今個月先係keep住紅d兩條線咁多日,上兩個月都未上過咁!

咁你係咪得果2日dodo過?應該無咁快驗到喎

洋房

ipcs 發表於 18-8-15 16:34
咁你係咪得果2日dodo過?應該無咁快驗到喎

係呀,8月5同11都dodo左,我dd應該係8月22左右(平時m準的)。
係咪未咁快驗到?
Thanks!

伯爵府

mandylung0611 發表於 18-8-15 16:42
係呀,8月5同11都dodo左,我dd應該係8月22左右(平時m準的)。
係咪未咁快驗到?
Thanks!

dd前3日用比較敏感的驗孕棒會開始有控,你最快19至20號先可以偷驗,太早驗應該咩都見唔到。

洋房

ipcs 發表於 18-8-15 16:46
dd前3日用比較敏感的驗孕棒會開始有控,你最快19至20號先可以偷驗,太早驗應該咩都見唔到。
...

好的,多謝指教!
咁我下星期再偷驗希望姨媽唔好黎探我啦!

首頁

尾頁

跳至