懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

因為本人去便便情況好差 便便硬 又唔係日日去到 又有血但唔痛 懷疑係有內瘡 所以想睇下有冇經驗人事可以介紹孕婦益生菌既牌子比我試下睇下可唔可以改善到問題

別墅

回覆 啤Bear 的帖子

我食緊proven 孕婦益生菌就算食左mateena,都便便順暢,1-2日一次

當然要食返多啲菜同水果喇

嚴重嘅話產檢時要同醫生講呀!

複式洋房

carolhui007 發表於 18-8-15 22:37
回覆 啤Bear 的帖子

我食緊proven 孕婦益生菌就算食左mateena,都便便順暢,1-2日一次

好的 唔該晒

大宅

回覆樓主:

我之前食proven, 雖然去到, 但有時過程都辛苦, 呈粒粒狀。 之後轉食catalo, 過程無辛苦過, 呈條狀。

複式洋房

mmbili 發表於 18-8-16 18:05
我之前食proven, 雖然去到, 但有時過程都辛苦, 呈粒粒狀。 之後轉食catalo, 過程無辛苦過, 呈條狀。
...

好的 唔該晒 藥房萬寧個d係咪會有

大宅

啤Bear 發表於 18-8-16 19:55
好的 唔該晒 藥房萬寧個d係咪會有

有架, 萬寧有得賣

複式洋房

mmbili 發表於 18-8-16 19:57
有架, 萬寧有得賣

我得閒去睇下先

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

mmbili 發表於 18-8-16 18:05
...

請問catalo同materna 可以一齊食嗎?

另外可唔可以間中先食呢,因為我有時飲唔夠水先會難去

唔該哂你
大事化小, 小事化毛.........

大宅

kmbb519 發表於 18-8-17 12:04
請問catalo同materna 可以一齊食嗎?

另外可唔可以間中先食呢,因為我有時飲唔夠水先會難去

catalo同materna應該可以一齊食, 我一個禮拜食5日, so far都ok, 但我唔知如果有便祕先黎食, 個效果會唔會差啲

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

mmbili 發表於 18-8-18 23:34
catalo同materna應該可以一齊食, 我一個禮拜食5日, so far都ok, 但我唔知如果有便祕先黎食, 個效果會唔 ...

明白,唔該哂
大事化小, 小事化毛.........

首頁

尾頁

跳至