懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我今日本身去私家做產檢,因為我經期係不嬲都唔準,一幫我照肚就話我胎囊唔正常,好似無大過,又照唔到閃閃,估計我已經小產,再轉介叫我去醫院check,排急症時再照陰照,佢都話得胎囊,入面無野,再叫我即日入院睇婦產科安排塞藥果d,咁我入到院再睇婦產科再照陰超,照到胎囊有蛋黃,聽到有心跳。果一下我覺得好不可思議。我都唔明點解會咁樣,估計我7週,但我係有出血過都作過小產。

男爵府

回覆樓主:

最後 BB 都無事就好
祝痴實

別墅

yannes1125 發表於 18-8-15 19:14
我今日本身去私家做產檢,因為我經期係不嬲都唔準,一幫我照肚就話我胎囊唔正常,好似無大過,又照唔到閃閃 ...

冇事就好。不過醫生經驗好緊要,有經驗醫生6週都可以照到閃閃。上post 見有好多醫生要照陰照先先到,我自己感覺陰照好似好危險

別墅

小驚 發表於 18-8-15 19:27
最後 BB 都無事就好
祝痴實

依家都未知架,因為我都作小產,睇個bb自己

別墅

Brother_sister 發表於 18-8-15 19:43
冇事就好。不過醫生經驗好緊要,有經驗醫生6週都可以照到閃閃。上post 見有好多醫生要照陰照先先到,我自 ...

今日比人照左三次陰照,又搵手禁肚果d,我都怕有事,聽日又要照多次

男爵府

yannes1125 發表於 18-8-15 20:06
今日比人照左三次陰照,又搵手禁肚果d,我都怕有事,聽日又要照多次

唔駛擔心,陰超都好安全嘅

水晶宮

yannes1125 發表於 18-8-15 19:14
我今日本身去私家做產檢,因為我經期係不嬲都唔準,一幫我照肚就話我胎囊唔正常,好似無大過,又照唔到閃閃 ...

點解你個私家唔照陰超 ?
陰超清楚好多喎,尤其係某d 人既子宮/胎囊位置可能肚照得唔清楚。
我子宮後屈,去到 10 週先照到肚。

別墅

小驚 發表於 18-8-15 20:31
唔駛擔心,陰超都好安全嘅

希望無事啦,真係嚇左成日

別墅

Nbs 發表於 18-8-15 20:37
點解你個私家唔照陰超 ?
陰超清楚好多喎,尤其係某d 人既子宮/胎囊位置可能肚照得唔清楚。
我子宮後屈, ...

佢照完我肚就話我個胎唔正常,似小產左,再有睇我子宮有無事、因為我流啡,但係最奇怪我排急症佢幫我照陰超都係話得胎囊唔正常,似已流產

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

yannes1125 發表於 18-8-15 21:04
希望無事啦,真係嚇左成日

冇事㗎

大宅

yannes1125 發表於 18-8-15 21:06
佢照完我肚就話我個胎唔正常,似小產左,再有睇我子宮有無事、因為我流啡,但係最奇怪我排急症佢幫我照陰 ...

因為急症室唔係專業婦產科醫生⋯所有都係要等婦產科醫生照先作準

別墅

Magicpian 發表於 18-8-16 00:54
因為急症室唔係專業婦產科醫生⋯所有都係要等婦產科醫生照先作準

我都估唔到,因為我覺得都係用果部陰超照姐,都可以咁大出入

男爵府

yannes1125 發表於 18-8-16 00:59
我都估唔到,因為我覺得都係用果部陰超照姐,都可以咁大出入

急症好流 機又唔清,我8週5食完個團年飯流血,都係陰超,醫生又借晒眼咁睇,照成15分鐘播3次阿b心跳又弱,播唔夠三秒紅線停埋!跟住轉上婦產科再比個邊醫生跟!醫生都話暫時全部正常!留左一晚,第二日出院之後就訓兩星期床就ok了

別墅

珍惜眼前 發表於 18-8-16 06:56
急症好流 機又唔清,我8週5食完個團年飯流血,都係陰超,醫生又借晒眼咁睇,照成15分鐘播3次阿b心跳又弱, ...

係囉,比佢嚇死,好在再婦產科check多次咋,如果唔係我就咁放棄左個bb

大宅

yannes1125 發表於 18-8-16 09:39
係囉,比佢嚇死,好在再婦產科check多次咋,如果唔係我就咁放棄左個bb

真係嚇死人咩...好彩無事ja, 不過急症d機好屎d醫生又唔係產科, 上次化學話可能宮外tim但係又踢我出院?

但係你作小x就要休息多d, 有無睇開中醫?2星期前我又係覺得唔穩, 睇完中醫好好多

複式洋房

可能唔穩, 我個陣都係成日休息多d, 有時有精神先會出街同聽下產前講座

別墅

Wafry 發表於 18-8-16 10:43
可能唔穩, 我個陣都係成日休息多d, 有時有精神先會出街同聽下產前講座

我都請左幾日假休息,可能早排壓力好大番工辛苦,無時間休息

別墅

dolldollk 發表於 18-8-16 10:13
真係嚇死人咩...好彩無事ja, 不過急症d機好屎d醫生又唔係產科, 上次化學話可能宮外tim但係又踢我出院?

...

係呀,嚇餐死,有種失而復得既感覺。我有食中藥早幾日,但係藥粉黎,我唸功效麻麻,但要自己煲又煲唔到,所以都唔食喇

大宅

yannes1125 發表於 18-8-16 11:20
係呀,嚇餐死,有種失而復得既感覺。我有食中藥早幾日,但係藥粉黎,我唸功效麻麻,但要自己煲又煲唔到, ...

而家好多都藥粉黎架喇~功效其實唔差, 不過最緊要係訓覺同埋心情唔好激動

大宅

yannes1125 發表於 18-8-16 11:20
係呀,嚇餐死,有種失而復得既感覺。我有食中藥早幾日,但係藥粉黎,我唸功效麻麻,但要自己煲又煲唔到, ...

中藥係要俾耐性食,急唔黎
利申:一路食緊

首頁

尾頁

跳至