胎動

新手爹娘
|
27週,老婆話今日bb成个晏周都郁,再問佢,話呢兩日个肚有少少痛。五知有無準媽咪有同樣情况?好擔心
大寶0130
|
新手爹娘 發表於 18-8-15 21:28
27週,老婆話今日bb成个晏周都郁,再問佢,話呢兩日个肚有少少痛。五知有無準媽咪有同樣情况?好擔心
...

我27週果陣試過一個下午都冇乜郁。又試過個肚痛。但係係拉住拉住甘痛。你老婆係甘樣嘛?
新手爹娘
|
大寶0130 發表於 18-8-15 21:33
我27週果陣試過一個下午都冇乜郁。又試過個肚痛。但係係拉住拉住甘痛。你老婆係甘樣嘛?
...

今日係成个下午都郁,平時就都會郁下,但無今日下午甘樣,我老婆話呢幾日都有時痛,好似bb喺入面用手爪佢个肚甘。
大寶0130
|
新手爹娘 發表於 18-8-15 21:50
今日係成个下午都郁,平時就都會郁下,但無今日下午甘樣,我老婆話呢幾日都有時痛,好似bb喺入面用手爪佢 ...

係甘郁。好事泥咖。但係甘如果好痛最好睇睇醫生。因為我痛都會睇醫生。
新手爹娘
|
大寶0130 發表於 18-8-15 21:55

係甘郁。好事泥咖。但係甘如果好痛最好睇睇醫生。因為我痛 ...

甘又無話好痛。今次第一胎,成日上網睇文章,有啲又話多得滯五好
bchuma
|
新手爹娘 發表於 18-8-15 21:28
...

去醫院檢查下,如果擔心,可以買隻胎心儀,自己擔心時就聽
lindia
|
坐喺度胎兒郁?還是慢行都郁?如果好痛要睇醫生,自己都安心d。
新手爹娘
|
bchuma 發表於 18-8-15 22:56
去醫院檢查下,如果擔心,可以買隻胎心儀,自己擔心時就聽

有買,都好正常
新手爹娘
|
lindia 發表於 18-8-15 23:03
坐喺度胎兒郁?還是慢行都郁?如果好痛要睇醫生,自己都安心d。

五係成日,一時時囉
bchuma
|
新手爹娘 發表於 18-8-16 06:08
有買,都好正常

咁就好啦,唔咁咁緊張啦,放鬆心態。
haha748494
|
系咪扯住痛,可能系子宮擴張,為BB提供更大空間。