單車公園

christyheihei
|
請問邊個地方比較岩初學既小朋友玩呀?要有得租埋單車既,唔該。
天真B
|
christyheihei 發表於 18-8-15 22:28
請問邊個地方比較岩初學既小朋友玩呀?要有得租埋單車既,唔該。

屯門湖山公園
|
將軍澳同九龍灣有冇人去過?
|
天真B 發表於 18-8-15 22:31
屯門湖山公園

係邊到附近咖?
water_ma
|
九龍城

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
pw2011
|
christyheihei 發表於 18-8-15 22:38

九龍灣有車租,個場唔算非常大,初學小朋友可能幾適合
kikiboy
|
九龍灣只有丁屎咁大個圓圈適合初學,另外有一段平路大約100米度,不過唔係for初學,其他的要上高架橋、落斜,識踩嘅話幾好玩
Jane1983
|
九龍城都有個細的平地可以比初學玩,但其他路段就要識踩先好玩。
天真B
|
christyheihei 發表於 18-8-15 22:38
係邊到附近咖?

新屯門中心
|
九龍區會有嗎?
vvik
|

將軍澳-單車館範圍內不准踏單車,要踩要出海傍嗰邊踩,或者其他單車徑

九龍灣-有個單車場,去過一次不太適合初學者,因地方細,路窄彎多,有啲車踩得好快,對初學者都幾危險

九龍城-有單車路可踩,另有一個圓形平地俾人兜圈,初學者可留喺呢個位踩,踩出去都可以的,大人跟尾都唔算太危險

以上全部有單車租
新秦先生
|
慈雲山學校村果頭都有一個,青衣公園都有,都係有車租岩初學. 屯門果個就超超超超多人,唔岩初學.
carrina
|
樂華個單車公園唔多人,而且夠平夠大

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Sumyeema1
|
青衣東北公園單車公園,車新、地平、人少,我女當年半小時學識踩,已可以落單車徑玩。
peggy1020
|
青衣東北公園, 個場幾適合初學者或者係細細個嘅小朋友,可租單車, 好似係50蚊一小時, 可租兩輪,三輪或者係有輔助轆的!
|
carrina 發表於 18-8-16 00:36
樂華個單車公園唔多人,而且夠平夠大

係咪觀塘?
sjnl43
|
新秦先生 發表於 18-8-16 00:25
慈雲山學校村果頭都有一個,青衣公園都有,都係有車租岩初學. 屯門果個就超超超超多人,唔岩初學. ...

Poyau
|
柴灣
LCHF
|
christyheihei 發表於 18-8-15 22:28

http://bfy.tw/JQX1

carrina
|
christyheihei 發表於 18-8-16 00:55
係咪觀塘?

係呀