自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

shoppingmami 發表於 18-8-15 23:06
最近發生左一件超無奈又無助的事。希望請教下大家,睇下事到如今可以點做,同埋比大家認清楚貴公司處事手法 ...

向蘋果報料一定可以好快解決

複式洋房

MrsPerthLiu 發表於 18-8-26 00:31
請問有冇最新進展?

我再次打返去X商總部,同負責人(2)對話,得到的回覆只係一次比一次無稽,令人憤怒。總結如下:

(I) 上星期佢話佢要多一個星期時間,追查紀錄。最後今個星期的答覆,係「揾唔到」「無」。 一間咁大嘅公司,無辦法翻查閉路電視,無辦法翻查賬單出入紀錄,連當日有邊個員工返工都話唔知。

(II) 負責人(2) 對其他洗衣公司(同行)作出無理的指控。話其他所有公司都係一樣,一樣會唔見衫,係好平常的事。呢個指控非常嚴重,絕對唔明白點解負責人(2)可以代表所有行家發聲。

(III) 我追問點解佢依家係賠$ 1000,比洗價十倍多(break 左佢個T&C)。係咩原因比多$300我,負責人(2) : 「因為你煩囉。 所以比多少少你」真係人神共憤,我係受害人,仲要比佢話我煩。如果我咁煩,點解你唔叫你上頭同我直接對話?

(IV) 負責人(2) 再次話去貴公司 x商 洗衫等同跌左落海。佢地有一批「封存」的衫,唔知我個case係咪只係冰山一角。唔明點解會有衫要封存,佢都解釋唔到。

複式洋房

littleyen 發表於 18-8-26 10:04
我試過洗2件Fred perry 外套唔見左,又係賠一百幾十,不過唔係貴野無同洗衣店計。綜合多年經驗,名牌特別易 ...

件外套我只係穿過一次,問佢攞咩record都話無

複式洋房

臭屁 發表於 18-8-26 10:41
向蘋果報料一定可以好快解決

我打算會聯絡蘋果。我已錄音,真係好想同大家分享,每個人聽完都必定會嬲到爆。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

如果洗價值較貴既衫,我用過雅潔都ok, 人地太古集團去manage, 我覺得會可靠d, 同埋佢地每收一件衫都會影一影,感覺雙方都有保障d

複式洋房

luvysl_blythe 發表於 18-8-26 17:57
如果洗價值較貴既衫,我用過雅潔都ok, 人地太古集團去manage, 我覺得會可靠d, 同埋佢地每收一件衫都會影一 ...

多謝推介,我會參考下

首頁

尾頁

跳至