不負責任的 “英 X 洗衣”

Poyau
|

喵喵星的喵
|
shoppingmami 發表於 18-8-15 23:22
負責人(2)相當唔客氣,亦無商量的餘地。我問佢點解會見左。佢話: 唔見左就係唔見左。一陣又話聯絡唔到上司 ...

我覺得好大機會比人偷咗
油麥麥
|

可能有人識貨,知妳件羽絨係靚貨,可能據為己有
C.Humphrey
|
報警告佢盗竊得唔得?懷疑有員工見係名牌偷左,交俾警察查

如果洗衰左都話有條屍,宜家屍都無仲唔係偷?
mike89
|
C.Humphrey 發表於 18-8-16 03:25
報警告佢盗竊得唔得?懷疑有員工見係名牌偷左,交俾警察查

如果洗衰左都話有條屍,宜家屍都無仲唔係偷?

話唔見賠十倍洗價,話洗壞有機會要賠原價
果間野緊係識計
nightingale
|
shoppingmami 發表於 18-8-15 23:33
我已問過,佢地有免責條款,有損失,洗價十倍。所以,我先想提提大家但咁樣,其 ...

唔係喎
免責條款唔一定係免責架
唔係佢吹就得

“免責條款可令某一方於事情出錯時不須承擔責任。如果商戶打算以這種條款避過消費者的索償,該條款必須合理;如被證實為不合理,有關免責條款便可能無效 。”

再問清楚消委會好喎
C.Humphrey
|
nightingale 發表於 18-8-16 03:47
唔係喎
免責條款唔一定係免責架
唔係佢吹就得

係呀,法律節目都有講過
不過報消委會無乜作用,以上理據要去到打官司先有用
民事索償得唔得?
BKsquare
|
有無錄低對話?
木土土
|
shoppingmami 發表於 18-8-15 23:22
負責人(2)相當唔客氣,亦無商量的餘地。我問佢點解會見左。佢話: 唔見左就係唔見左。一陣又話聯絡唔到上司 ...

去小額錢債追
小肥兔
|
新秦先生 發表於 18-8-16 00:38
"喂~你好呀我地東張西望打黎想問問件7000蚊既衫去左邊喇喂~"

玩下可以, 唔好真係咁做。 犯法架
evacatcat
|
HoshiSora 發表於 18-8-16 02:24
吓?恒隆都會這樣啊!

係呀?我老公嬲到震!件西裝係Zegna訂做架!最慘係得返條褲配唔返件西裝!因為果批布已賣晒!我地由香港搵到去倫敦都買唔返!
HoshiSora
|
Poyau 發表於 18-8-16 03:15
呢間有加盟店 唔見嘢好複雜

原來恒隆有加盟店啊⋯⋯只要一有店加盟,都唔知亂咗去邊一間
HoshiSora
|
evacatcat 發表於 18-8-16 08:53
係呀?我老公嬲到震!件西裝係Zegna訂做架!最慘係得返條褲配唔返件西裝!因為果批布已賣晒!我地由香港搵 ...

咁就真係嬲!只得條褲
鳳梨
|
新秦先生 發表於 18-8-16 01:01
拿,我唔知呢間野有冇ISO,照計係好難唔見,反而你話損壞左但唔想比客見到條屍,咁我仲會信. 如果有ISO,咁真係 ...

点会難,吾見衫不時有發生
Poyau
|
HoshiSora 發表於 18-8-16 11:11
原來恒隆有加盟店啊⋯⋯只要一有店加盟,都唔知亂咗去邊一間

有加盟店煩 舖要同工場傾點賠
musiccisum
|
洗衣店好似有寫最低賠償額的,
另外乾洗一般係外判
HoshiSora
|
Poyau 發表於 18-8-16 13:54
有加盟店煩 舖要同工場傾點賠

如果好像以上例子,幾萬元的西裝外套丶幾千元的羽絨,唔賠足,會好嬲
而且,
有很多買唔返!

這種事,百分之百店家的錯
wing071555
|
支持你企硬!
Poyau
|
HoshiSora 發表於 18-8-16 14:00
如果好像以上例子,幾萬元的西裝外套丶幾千元的羽絨,唔賠足,會好嬲
而且 ...

錯就一定 有可能係舖同工場互相推卸
cherrie221
|
去佢門口報警話係度唔見左衫,再報生果動,唔得都搞大佢先算