自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我部門有張桌尊放零食, 今日見到盒開左既手信, 係日式和果子, 沒有獨立包裝, 同埋剩番半盒, 咁我地最近又無人去日本, 唔知邊個放低. 有同事想食, 但又唔知到期, 正當我地揸住個盒搵到期日時, 有另一個同事先出聲, 話係部門主管放出黎, 仲話已經放左係佢間房幾個月, 唔知食唔食得, 叫我地試下, 唔好浪費!

無野麻! 呢D野食用日期好短, 應該過左期,想害人咩! 佢都唔住第一次比D倉底野我地, 估唔到今次咁衰!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

好衰喎

男爵府

maymay516 發表於 18-8-15 23:06
我部門有張桌尊放零食, 今日見到盒開左既手信, 係日式和果子, 沒有獨立包裝, 同埋剩番半盒, 咁我地最近又無 ...

我都收過 同一家人 吾止一次吾係好明有D人真係冇睇日期習慣定係過期手信過禮冇所謂 我轉頭送去垃圾桶

公爵府

2024勳章

我部門有張桌尊放零食, 今日見到盒開左既手信, 係日式和果子, 沒有獨立包裝, 同埋剩番半盒, 咁我地最近又無 ...

食玩即請 sick leave, 同個主管講自己食錯野腸胃炎

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我公司都有類似嘅人,不單食品、有次連喺外地旅遊買回來太多嘅過期facial mask ,帶返公司攞比同事們話唔好晒!

公爵府

Felix223 發表於 18-8-15 23:43
我公司都有類似嘅人,不單食品、有次連喺外地旅遊買回來太多嘅過期facial mask ,帶返公司攞比同事們話唔好 ...

so cheap
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

過期和果子

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我公司都曾經響中秋後出現 半島月餅,老闆又係食唔曬先拎出黎,又係過期嘅

就算我地窮到食唔起月餅,都唔駛請我地食過期月餅咁益我地呀

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

koalalee88 發表於 18-8-15 23:39
我都收過 同一家人 吾止一次吾係好明有D人真係冇睇日期習慣定係過期手信過禮冇所謂 我轉頭送去垃 ...

過期就咪拎出黎啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

good_pig 發表於 18-8-16 07:57
過期就咪拎出黎啦

有d 人係咁
孤寒底但又扮大方

伯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

咁cheap嘅,擺明食唔曬先拎出嚟,
一於擺多兩個送返入佢房,話冇人食比返你唔好side

寶石宮

YY1101 發表於 18-8-16 08:07
有d 人係咁
孤寒底但又扮大方

我諗起annual dinner 要包老闆屋企嘅垃圾做禮物送出去,我就覺得..

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

good_pig 發表於 18-8-16 08:48
我諗起annual dinner 要包老闆屋企嘅垃圾做禮物送出去,我就覺得.. : ...

我以前果d
個盒黃哂都好意思
十幾年前出咭d 贈品
諗起都核突

男爵府

good_pig 發表於 18-8-16 08:48
我諗起annual dinner 要包老闆屋企嘅垃圾做禮物送出去,我就覺得.. : ...

吾係呀嘛

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

如果唔係過左好耐又無變我都會照食...
但係無獨立包裝就唔好會有菌

寶石宮

catjeffcat 發表於 18-8-16 08:53
如果唔係過左好耐又無變我都會照食...
但係無獨立包裝就唔好會有菌 ...

自己買自己食好地地,但自己食唔曬先請人食就超老土

寶石宮

koalalee88 發表於 18-8-16 08:51
吾係呀嘛

仲要抽獎做媒,想死

ps 其中嘅禮物係,198x 年乜乜水嘅銀婚嘅禮物

寶石宮

YY1101 發表於 18-8-16 08:51
我以前果d
個盒黃哂都好意思
十幾年前出咭d 贈品

我都見過一個印左hsbc 嘅旅行袋

ps 我果時係上市公司添

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

good_pig 發表於 18-8-16 09:13
自己買自己食好地地,但自己食唔曬先請人食就超老土

呢樣就一定不過佢無諗過無獨立包裝會有菌既問題....
如果係無獨立包裝, 一開左自己都唔會食晒就馬上攞出黎
同大家分甘同味就楷大歡喜~~~

寶石宮

catjeffcat 發表於 18-8-16 09:24
呢樣就一定不過佢無諗過無獨立包裝會有菌既問題....
如果係無獨立包裝, 一開左自己都唔會食晒就馬上攞出黎 ...

佢應該係自己想獨食,食到過期唔想食咪比人食囉。

唔理有冇包裝,過期就扔啦

首頁

尾頁

跳至