黎緊會係海馬買張木床,使唔使除甲醛?

blythe_ngor
|
上網見有人話張床好大味
擔心甲醛問題
搵d去甲醛野噴下會唔會好d?
因為屋企有2歲小朋友
Poyau
|
安心啲就除甲醛
blythe_ngor
|
Poyau 發表於 18-8-16 12:22
安心啲就除甲醛

我剩係買張碌架床比姐姐,唔想搵人上黎全屋除甲醛,如果自己除有無d咩方法有效
YOM
|
D木唔系靚實木容易生木蚤,過來人⋯⋯!
oceandeepsea
|
千色店見到,但加左價

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
|
應該係回復原價,天貓有得買,但難運到黎香港,99人仔兩盒,香港暫時只見千色有,大家軍見到有平,通知聲
guigui82
|
blythe_ngor 發表於 18-8-16 14:49
我剩係買張碌架床比姐姐,唔想搵人上黎全屋除甲醛,如果自己除有無d咩方法有效
...

我知有一隻植物液係可噴或塗抹在新傢俬上,可去除甲醛和異味。
有興趣就pm我。
|
guigui82 發表於 18-8-16 15:21
我知有一隻植物液係可噴或塗抹在新傢俬上,可去除甲醛和異味。
有興趣就pm我。
...

點解唔直接講
wannabe118
|
如果明知佢大陣味,我唔會買。
guigui82
|
oceandeepsea 發表於 18-8-16 15:36
點解唔直接講

得嘅咩? 我驚人話我賣廣告喎, 因為唔係街上有得賣,係網上賣嘅
鄧鍾
|
實木床D用料多數係木夾板,本身哩D木夾板出廠就有個環保標準,甲醛釋放量係唔影響健康,最緊要買張木床翻屋企後要多通風,等甲醛味唔好聚曬間房度搞到濃度太高,除甲醛都唔係除一次就得,過幾個月又會再有甲醛味釋放出來,又要除第二次甲醛了,要實木傢俬完完全全無曬甲醛起碼要幾年架
tsung
|
YOM 發表於 18-8-16 14:59
D木唔系靚實木容易生木蚤,過來人⋯⋯!

fayee
|
之前幫我除甲醛師傅講,佢話買現成傢俬通常甲醛都好低,因一早已做好,放佐好耐,咩甲醛都吹散。
blythe_ngor
|
所以我依家都好爭扎,買二手床無一甲醛,但怕有木蚤,定買全新但大味有甲醛
blythe_ngor
|
oceandeepsea 發表於 18-8-16 15:13
千色店見到,但加左價

呢隻有用?
藍尾巴
|
我都買海馬,無咩味,兩日散晒,暫時都仲好好用。
|
blythe_ngor 發表於 18-8-17 23:00
呢隻有用?

信牌子架咋
goat
|
鄧鍾 發表於 18-8-16 16:31
實木床D用料多數係木夾板,本身哩D木夾板出廠就有個環保標準,甲醛釋放量係唔影響健康,最緊要買張木床翻屋 ...
甲醛無味, 大家聞到D味係其他物質。
基本上可以做就係一定要保持通風