延禧攻略原來佢仲奸過高貴妃?

shun96
|

爾晴,真係睇完維基先知佢原來係奸維基話佢城府深,心狠手辣,仲有純妃我以為佢忠

2heiBBmama
|
我都無想過爾晴係奸
stagea
|
皇后近身
轉運
|
現實都係咁,奸到出樣,佢唔係真奸,係蠢。我最近發現身邊好多毒蛇友,不幸。
上校車
|
原來佢就係福安康娘親
ChloeMa
|
城府深 証明皇后睇人都唔係下下中。
T96
|
cakii
|
轉運 發表於 18-8-16 08:21
現實都係咁,奸到出樣,佢唔係真奸,係蠢。我最近發現身邊好多毒蛇友,不幸。
...

同意
Vin仔媽
|

廷廷媽
|
係咪個個都為佢細佬埋佢身呀?
nieualma
|
呢套裡面,大部分女人都心術不正
|
nieualma 發表於 18-8-16 08:48
呢套裡面,大部分女人都心術不正

後宮真係好恐怖, 無幾個係好人, 完全係人間地獄
shun96
|
呢套正,tvb宮心計比下去了
|
shun96 發表於 18-8-16 08:12
爾晴,真係睇完維基先知佢原來係奸維基話佢城府深,心狠手辣,仲有純妃我以為佢忠

...

我覺得佢因愛成恨到顛左
SUMMER581
|
高貴妃睇落好奸,其實係好單純,好易俾人利用

艾菲BB
|
上校車 發表於 18-8-16 08:22
原來佢就係福安康娘親

福安康係咪即係乾隆私生子?咁即係皇上同佢有路
SUMMER581
|
廷廷媽 發表於 18-8-16 08:44
係咪個個都為佢細佬埋佢身呀?

你指皇后?只有明玉 瓔珞 係真心患於皇后
我要做媽媽
|
哈哈,睇到越後越過癮吖,發現好多人都追緊延禧攻略
gracelam
|
shun96 發表於 18-8-16 08:12

...

爾晴係妒忌引致心理唔平衡, 先做出D變態野。

同樣係妒忌的純妃, 真係衰過高貴妃, 表面笑ker ker, 內裏放毒蛇, 仲要勁陰毒嗰隻。
上校車
|
艾菲BB 發表於 18-8-16 09:37
福安康係咪即係乾隆私生子?咁即係皇上同佢有路
野史係咁寫福安康為乾隆私生子, 不過從無證實, 原因出於乾隆對佢既愛錫, 雖然係富察皇后姪, 但以外姓人封郡王係好少見