心碎了...有無人試過中藥清宮?或者藥流?

happy_mum1
|
Bb 無生長幾週了,計M既話都有左成三個月了。宜家飲緊中藥睇下可唔可以自然排出,過多幾日唔得諗住做藥流或手術,係咪做藥流冇咁傷?有冇jm 分享一下?十分感激(emoji)(emoji)
ms.t
|
happy_mum1 發表於 18-8-16 08:54
Bb 無生長幾週了,計M既話都有左成三個月了。宜家飲緊中藥睇下可唔可以自然排出,過多幾日唔得諗住做藥流或 ...

我4月中都係拖左差唔多三個月發現胎停了,我堅持不做刮宮,西醫開了排胎藥給我,我再去看中醫,中西合壁。大概5天後返去西醫照下排得乾不乾淨,幸好都乾淨了不用刮宮。之後好好坐小月,一直看中醫調理身體,剛剛有好消息了。加油呀,最重要保持心態健康,寶寶很快回來!
happy_mum1
|
ms.t 發表於 18-8-16 18:46
我4月中都係拖左差唔多三個月發現胎停了,我堅持不做刮宮,西醫開了排胎藥給我,我再去看中醫,中西合壁。 ...

咁你食排胎藥時都有食中藥?如果食左排胎藥有野排出駛唔駛keep 住食?今日睇西醫開在三日藥俾我,希望順利排出唔駛做手術啦(emoji)
ms.t
|
happy_mum1 發表於 18-8-16 19:18
咁你食排胎藥時都有食中藥?如果食左排胎藥有野排出駛唔駛keep 住食?今日睇西醫開在三日藥俾我,希望順利 ...

是的,我兩樣一齊食,但要先跟中醫配合好,他要清楚你食西藥的情況。

要keep住3日藥吃完,就算你覺得已經排了出來也要把藥完成因為還有很多組織和血快,要排乾淨。

記得唔好咁咁快沖涼洗頭,要好像坐月子一樣調理,不可忽視喔。

希望你快d恢復啦,加油呀!
happy_mum1
|
ms.t 發表於 18-8-16 23:55
是的,我兩樣一齊食,但要先跟中醫配合好,他要清楚你食西藥的情況。

要keep住3日藥吃完,就算你覺得已經 ...

多謝你既資訊呀!你都加油,祝你一切順利,健健康康:mother:
mickeycmm
|

·
mickeycmm
|
我上次係空心胎,只吃西藥排胎,唔太辛苦,之後睇咗3個月中醫調理!你要加油呀!好快可以有返!加油!