飲茶有大叔行埋來。。

wcm991101
|
今日一家人去飲茶,飲飲下有個大叔行埋來,係咁望住我2個女(3歲同1歲幾),後來我就叫2個女同叔叔say hi,諗住hi完佢識行開,點知佢走埋來我度係親戚同家人面前講

我新抱生左5個都係仔,一個蝕本貨都冇呀

果刻因為冇預計佢咁講野大家都靜左,後來佢就走左,但回到家我就覺得生女又點,點解出街飲茶都要當街當親戚面前被人咁講自己既小寶貝
艾菲BB
|
佢真係痴痴地架喎
wcm991101
|
艾菲BB 發表於 18-8-16 09:50
佢真係痴痴地架喎

攪到好像生女得罪全世界咁
CorrineNg
|
唔洗上心啦。最後邊個蝕本都未知。傻人周時有。
kikil001
|
條友都痴痴地
5個都係仔,可能係想追女,可惜追吾到!
生女不知幾好,有幾多人想生女都冇
tom_s18    發表於 18-8-16 21:25
carcar0909
|
冇人生女佢絶後吖五个仔hehe 囉
chitosefung
|
把口咁衰,傻人發現案
檸檬茶葉
|
依種人簡直痴痴地,生五個仔好叻?叫佢返古代喇
MKma
|
事實係,好多時老人家有病覆診,入院探病,老人院探望,都係我地呢啲“蝕本貨”一手包辦!
tom_s18    發表於 18-8-16 21:26
柏仔媽咪
|
carcar0909 發表於 18-8-16 09:52

妙答
Mrs.KarenTse
|
唔抵得人地有女呀
rb2016
|
唔駛上心啦!bk都大把人講到生仔好慘啦
生仔生女係天賜的 也是緣份和福氣!
wcm991101
|
carcar0909 發表於 18-8-16 09:52

原本我想講你老母都幾蝕本生左個好像你咁叻既仔

但親戚係度我唔想大聲係酒樓嘈
柏仔媽咪
|
wcm991101 發表於 18-8-16 09:49
今日一家人去飲茶,飲飲下有個大叔行埋來,係咁望住我2個女(3歲同1歲幾),後來我就叫2個女同叔叔say hi, ...

老一輩人係咁,又其男人,唔洗嬲,有女先好命,貼心顧家啲
wcm991101
|
rb2016 發表於 18-8-16 09:56
唔駛上心啦!bk都大把人講到生仔好慘啦
生仔生女係天賜的 也是緣份和福氣! :fortun ...

我自己心態係好喜歡女,老公都喜歡,1對對我地2公婆係完美,因為可以將來同房訓,2個女又超嗲爸爸,但99係傳統潮州人,重男輕女一向都有,勁想要男孫,一直被99講我都左耳入右耳出,但冇諗過係街都會比人咁話

好采當時99不在場,如果唔係99回家一定又哦我地,快d生第3個,我地覺得香港生2個已經完美
laiyee6121
|
MKma 發表於 18-8-16 09:55
事實係,好多時老人家有病覆診,入院探病,老人院探望,都係我地呢啲“蝕本貨”一手包辦!
...

冇錯
BK2002
|
今日一家人去飲茶,飲飲下有個大叔行埋來,係咁望住我2個女(3歲同1歲幾),後來我就叫2個女同叔叔say hi, ...

條友真係痴痴地...樓主唔好激親自己

yl88
|

同佢話李居X話玄學上生仔才是蝕本貨!!
仲要個爸爸個八字夠强先不被仔剋
生女才旺家
sangria
|
傻豬嚟嘅,咁封建,真失禮
rb2016
|
wcm991101 發表於 18-8-16 10:00

我自己心態係好喜歡女,老公都喜歡,1對對我地2公婆係完 ...

最緊要你同老公都愛錫兩個女啫。你覺得完美就夠啦,唔需理個路人甲講乜啦~