自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

老師,港姐都講粗口 =/= 粗口係啱
夠有總統 / 首相.....貪污啦,貪污 = 啱 ?

完全搬龍門,混淆邏輯

水晶宮

回覆 Sumyeema1 的帖子

唔知佢taget D 咩人. 我自己覺得依D節日唔搞D咁既嘢. 想死咩. 但如果屋企冇4大長老, 又得後生都OK既.

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Sumyeema1 發表於 18-8-16 11:49
聽講仲難訂過流心……

我真 out, 上網睇咗相,訂月餅嘅人,送俾自己?定送俾仇家?

唔會買同唔好送比我
日本の平安を祈ります

珍珠宮

回覆樓主:

低級當有趣

珍珠宮

rachelsh 發表於 18-8-16 13:11
唔想收. 店主點解覺得收到粗口月餅會笑,莫非e 家俾人粗口問候都改為要笑
...

店主日日比人問候睇下笑唔笑得出

侯爵府

回覆樓主:

低級趣味。 屎餅得意好多

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

淘寶整個模,要咩有咩,幾年前已有,有何特別
結論:唔恨

子爵府

回覆樓主

憎我憎到要送月餅比我喎,梗係想收啦

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Sumyeema1 發表於 18-8-16 11:49
聽講仲難訂過流心……

我真 out, 上網睇咗相,訂月餅嘅人,送俾自己?定送俾仇家?
呢啲都係後生玩下, 呃下Like架啫, 如果朋友明知你係唔講粗口嘅人, 都唔會買黎送俾你啦, 放心

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

只在乎佢好唔好食,上面咩字根本唔會理
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

SandyKL 發表於 18-8-16 12:24

唔買唔送唔想收,咁鍾意粗口,自己錄起,當歌日聽夜聽,寫 ...

X2, 粗口有幾好笑?只覺超無聊,唔知笑點喺邊

公爵府

回覆樓主:

咁都有市場,遲早有性器官月餅!又爭住訂唔知炒貴等倍!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我唔會買,唔會送人更加唔會收,唔明錯口有咩好笑?我只係覺得一種沒修養的語言,這些「卓頭」野唔識欣賞。

水晶宮

回覆樓主:

自己親戚 熟朋友唔會送粗口月餅比我,
唔熟嘅朋友唔會送粗月餅比我,
同我有仇嘅人更加唔會送粗口月餅比我(始終一盒月餅唔平)。
結論係,唔會收到粗口月餅

珍珠宮

回覆樓主:

如果個個人入佢舖頭都爆佢一句粗口先,唔知佢仲可唔可以日日笑下呢?

大宅

2018復活節勳章

gimmick野,我就唔會買

水晶宮

414928 發表於 18-8-16 17:38
我唔會買,唔會送人更加唔會收,唔明錯口有咩好笑?我只係覺得一種沒修養的語言,這些「卓頭」野唔識欣賞。: ...

做生意搞卓頭野吸引顧客好正常,但可唔可以唔好咁低俗,除咗低俗同冇修養嘅野,真係冇其他做法嗎?

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

我係唔講得笑, 千祈唔好惹我
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

ddkaka 發表於 18-8-16 17:56

做生意搞卓頭野吸引顧客好正常,但可唔可以唔好咁低俗,除咗 ...

月餅市場競爭好大,一般細舖想分一杯羹,出奇制勝唔奇,粗口港姐/粗口老師都有支持者,可能老闆都有咁獨特的口味,想做福這類支持者。

伯爵府

不如整埋粗口飯碗、碟、匙、筷,咁咪日日都開心囉。

壽宴、囍酒,皆大歡喜。。。

首頁
12345...7

尾頁

跳至