懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

而家5w多 上星期無啦啦夜晚有啡血 即刻去急症 照左陰超見到胎囊 之後話流小小血唔洗留院 只係住左一晚!
然後隔天又流粉紅 2塊護墊左右 睇左私家 照肚皮都係照到胎囊 打左針 keep住塞藥...哩幾日都冇返工 約左下星期照閃閃!但哩幾日都keep住有粉紅/啡 但一日比一日少 到今日就1滴...我再唔再去睇醫生好? 因高齡 第一胎 好擔心 求正能量

別墅

LFYLLYBB 發表於 18-8-16 12:57
而家5w多 上星期無啦啦夜晚有啡血 即刻去急症 照左陰超見到胎囊 之後話流小小血唔洗留院 只係住左一晚!
然 ...

有無平躺多D? 我曾經試過流啡,有塞藥 但主要係多平躺。之後就無事了。最緊要放鬆心情!!bb比你想像中強大!

別墅

回覆 Step_Stephanie 的帖子

我都系五週幾流啡,當時仲要系日本留十日 日日行好多個鐘....
上網睇姐妹們好多都系醫生叫休息多D,可以臥床就臥床但系我番來之後一直都無睇醫生,而且第二日就即刻番工,一直斷斷續續都有D啡色分泌物, 越來越少甘
忍到這星期9週先約到睇醫生,順便照埋超聲波, 醫生話BB符合週數大小,都聽到BB心跳, 一切正常.
哩兩日暫時都無發現有啡色了,變佐黃色. 醫生話如果流紅色血先去睇. BB一定要照超聲波先知道個情況

加油!!

民房

回覆樓主

無事嘅,唔好太擔心,我都間中流到10w先無。

不過我發覺真係太累的日子會流,所以都係休息多點,頭三個月唔好比自己太操勞。
三個月之後體力會好返啲架啦。

複式洋房

Step_Stephanie 發表於 18-8-16 15:51
有無平躺多D? 我曾經試過流啡,有塞藥 但主要係多平躺。之後就無事了。最緊要放鬆心情!!bb比你想像中強 ...

有呀 已經放左幾日假 但日日都有流 今日少左 希望唔好流

複式洋房

c.chloe 發表於 18-8-16 16:38
回覆 Step_Stephanie 的帖子

我都系五週幾流啡,當時仲要系日本留十日 日日行好多個鐘....

我上星期係流紅啡 睇左醫生 而家慢慢由粉紅變係啡黃色 日日訓 坐 好悶呀!但又唔可以返工 希望快啲唔好流

複式洋房

Holamay818 發表於 18-8-16 17:27
無事嘅,唔好太擔心,我都間中流到10w先無。

不過我發覺真係太累的日子會流,所以都係休息多點,頭三個月 ...

知道!
我已經訓左好多日,日日都訓 坐 , 下星期先返工!

別墅

回覆樓主:

加油 !! 休息多 d , BB 同你都要一齊努力呀 !

伯爵府

LFYLLYBB 發表於 18-8-16 12:57
然 ...

注意下,多滴臥床休息

洋房

醫生話頭幾個星期留小小啡係正常。子宮膨脹是會導致出血,可以叫醫生開d hcg

複式洋房

回覆樓主:

唔洗太擔心,我初期都係流啡,到12w左右會穩定番,但最緊要好好休息先,唔好諗返工喇,bb最緊要架嘛

複式洋房

birdielab 發表於 18-8-16 18:44
醫生話頭幾個星期留小小啡係正常。子宮膨脹是會導致出血,可以叫醫生開d hcg
...

知道

複式洋房

BowieFungF 發表於 18-8-16 21:42
唔洗太擔心,我初期都係流啡,到12w左右會穩定番,但最緊要好好休息先,唔好諗返工喇,bb最緊要架嘛 :kissy ...

知道 但我流得都唔算少 所以較担心
但老闆已經問我星期一係咪返工
我都諗住唔理咁多 bb最重要

複式洋房

gn01662768 發表於 18-8-16 18:01
加油 !! 休息多 d , BB 同你都要一齊努力呀 !

多謝你呀 我同bb會一齊加油努力架

首頁

尾頁

跳至