婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我媽cancer入院直至出院後,c6有跟99提過,但99或姑拉沒有直接跟我問候一下…
jm們覺得她們這樣ok嗎?

男爵府

畀面勳章

回覆樓主

冇乜所謂。
其實最好娘家d 野唔好知咁多

侯爵府

回覆樓主

唔提唔煩最好。

而且要咁多人問候做什麼?病人都需要有私人空間,唔需要分享自己的病歷吧。

男爵府

畀面勳章

咁第日你都要對男家人不聞不問,你不需介懷依啲外人既問候!

mayman1    發表於 18-10-21 23:17

男爵府

chitosefung 發表於 18-8-16 13:58
冇乜所謂。
其實最好娘家d 野唔好知咁多

Yes!我d野都唔想佢知,娘家更加!最好笑係有次數字人想chok知仔幾時同幾耐有無同外母食飯,講真,關你蛋治咩!

子爵府

回覆樓主:

冇所謂。屋企人病我又唔鍾意唱通街,費事煩。

wcpcelia    發表於 18-8-17 10:56

大宅

回覆樓主

當然冇,所以佢地入院我都冇打比佢地。冇乜佢地同個囝講好了。我又冇所謂

水晶宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主

無咩所謂,唔問最好,廢事煩

男爵府

回覆樓主

如果99佢地有心,見到你都應該問候下你媽,如果無,第日佢家嘅事,你唔洗關心。

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

回覆樓主:

不要對外人有任何祈望就不會有任何失望。

男爵府

回覆樓主:

多謝各位jm回覆

其實我娘家或自己事很少對他們講,今次係第2次媽咪做大手術,幸運她一切順利康復中,只是c62次都私底下跟他們講,佢地又扮唔知囉

聽完咁多jm回覆,期待有一天我用他們既這方法對待佢地

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

mymelody2003 發表於 18-8-16 13:42
我媽cancer入院直至出院後,c6有跟99提過,但99或姑拉沒有直接跟我問候一下…
...

有,無論在家還係醫院都有去探

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

有問,但唔問都理解。

我表嫂爸爸有病,我地關係算唔錯,但我唔敢問咁多(有問過亦有探過),我好怕聽到唔想聽既野,跟住講d唔應該講既野。

男爵府

回覆樓主

不會,她不懂禮節

珍珠宮

我爸爸過左身都無同6299講,佢地吾敢問我,佢地無端端做帛金,真系想退番比佢地

男爵府

唔問仲好, 唔會想同其他人交代! 我連我老豆過身都無話比老爺奶奶知, 佢事後先知, 仲問我老公做咩唔話佢知! 我心諗, 在生時你地都無聯絡, 過咗身同你講又會點呢?

大宅

mymelody2003 發表於 18-8-16 21:42
多謝各位jm回覆

其實我娘家或自己事很少對他們講,今次係第2次媽咪做大手術,幸運她一切順利康復中,只是c ...

我明白你媽咪有事你唔開心
但你最後「期待有一天我用他們嘅方法對待他們」呢個想法好黑心

男爵府

mymelody2003 發表於 18-8-16 13:42
...

其實如果兩邊唔熟,唔問候我覺得唔出奇

大宅

開心吸收勳章

...

我奶奶有病,我都好少直接問佢病情,我每次都係問老公,知道佢情況ok 就得。如果我病左,都唔鐘意人地打㴝問候我。反而我阿媽耐唔時都打比奶奶問候佢,我叫阿媽唔好,人地會覺得煩。我諗每個人既做法唔同...

首頁

尾頁

跳至