在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

事源我15年開始就無打工,自己接freelance賺下零用錢 (無登記br, 無報稅) ,最近搞移民,移民局話我要證明到15-18 年既freelance有收入,請問我有無方法可以補返果幾年既報稅,等稅局出返張稅單比我交稅? 使唔使而家補返證記個br?

複式洋房

Gachu525 發表於 18-8-16 14:45
事源我15年開始就無打工,自己接freelance賺下零用錢 (無登記br, 無報稅) ,最近搞移民,移民局話我要證明 ...

而家補BR無意思,另外而家先申報前幾年的收入,最輕刑罰除左幾倍罰款外,無合理解釋隨時要坐監。

民房

ngkamming 發表於 18-8-18 11:19
而家補BR無意思,另外而家先申報前幾年的收入,最輕刑罰除左幾倍罰款外,無合理解釋隨時要坐監。
...

我想問點樣開始搵到會計 freelance?

大宅

ngkamming 發表於 18-8-18 11:19
...

明白,另外想請教,出年公司報18/19 年度既稅時,是否可以報18年3月31日前入職同事既薪金? 如可以,最早可報幾時入職既同事?

大宅

Gachu525 發表於 18-8-21 13:34
明白,另外想請教,出年公司報18/19 年度既稅時,是否可以報18年3月31日前入職同事既薪金? 如可以,最早可 ...

18/19年度的稅,是指由1/4/2018 - 31/3/2019期間發生;之前既應在2017/18年度報。

男爵府

事源我15年開始就無打工,自己接freelance賺下零用錢 (無登記br, 無報稅) ,最近搞移民,移民局話我要證明 ...

我都想知怎樣找freelance, 教下後輩

男爵府

2024年龍年勳章

我都想知怎樣找freelance, can you pm details, thanks!

首頁

尾頁

跳至