懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Poo得好勳章

回覆 luv__hccc 的帖子

Oooooo, 出左世了!恭喜恭喜!

大宅

freshrose 發表於 18-8-18 07:34
其實又未必人地呃你,我都係一星期由2.2 升返上去3.x , 不過子宮頸短可能要產檢睇得密d,因為3.4都可以去 ...
·

由2.4到第二次3.4都係3日內嘅事

別墅

luv__hccc 發表於 18-8-18 11:54
我就係宮頸短,27週時得2cm,政府加托,塞藥,打強肺針,去到3x週時來來回回都係1.2-1.3cm,最後捱唔到,33 ...

BB住一星期就出院返屋企,好叻! 請問你宮頸得返1點幾時有冇留家瞓牀休息?

男爵府

Gelato_choco 發表於 18-8-18 14:35
BB住一星期就出院返屋企,好叻! 請問你宮頸得返1點幾時有冇留家瞓牀休息?
...

其實一開始我都努力bed rest,但後尾開始懶,有郁動太多,又有落街行下,因為我仲有個大b,係我衰,所以早左出世,但幸好bb出世後唔洗入nicu,係有插胃喉同吊糖水,佢努力之下住一星期已經出左院,所以宮頸短係要bed rest,我當日到醫院拆托後就好快陣痛,之後一個鐘內開哂十度

別墅

luv__hccc 發表於 18-8-18 15:01
其實一開始我都努力bed rest,但後尾開始懶,有郁動太多,又有落街行下,因為我仲有個大b,係我衰,所以早 ...

多謝您回覆!我個case差唔多,咁真係要交個大既俾屋企人,努力bed rest!請問會唔會仲有咩其他野要注意?好想BB係肚住得一日多一日,不過我冇落托。
唔好意思你要湊BB我仲咁多野問

複式洋房

luv__hccc 發表於 18-8-18 11:54
我就係宮頸短,27週時得2cm,政府加托,塞藥,打強肺針,去到3x週時來來回回都係1.2-1.3cm,最後捱唔到,33 ...

請問宮頸短平日有無特別感覺?

男爵府

Gelato_choco 發表於 18-8-18 15:09
多謝您回覆!我個case差唔多,咁真係要交個大既俾屋企人,努力bed rest!請問會唔會仲有咩其他野要注意?好 ...

你幾多週?宮頸幾短?都無乜特別要注意,最好係加托,塞藥,打強肺針,bed rest,全部野做足,都係等bb自己決定幾時出黎咋

男爵府

sevenbb 發表於 18-8-18 15:24
請問宮頸短平日有無特別感覺?

我無架,係有日見紅去醫生check先知

別墅

luv__hccc 發表於 18-8-18 16:36
你幾多週?宮頸幾短?都無乜特別要注意,最好係加托,塞藥,打強肺針,bed rest,全部野做足,都係等bb自 ...

我30W, 加唔到托,已經打強肺針,有塞薬,不過見你舊post 問人先知原來要塞咁入。我會盡量bed rest, 大既就真係辛苦屋企人幫手睇。

男爵府

Gelato_choco 發表於 18-8-18 18:28
我30W, 加唔到托,已經打強肺針,有塞薬,不過見你舊post 問人先知原來要塞咁入。我會盡量bed rest, 大既 ...

其實我加托時係29w6,可能間間醫院唔同啦,不過我見好多post 30w都係唔會加托,因為有風險

別墅

luv__hccc 發表於 18-8-18 19:53
其實我加托時係29w6,可能間間醫院唔同啦,不過我見好多post 30w都係唔會加托,因為有風險
...

我已經係私家follow 都唔加托,所以都唔再返政府問。其實我知政府會收我入院best rest,不過我真係唔捨得拋低個大既,一直自己湊開,我寧願係屋企瞓,俾佢見下媽媽。好可惜唔可以陪佢開學,好在佢亦好跟爸爸

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至