懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

而家BB31週幾, 噚日返去覆診, 醫生話BB頭圍大左幾星期, 有冇媽媽試過咁...................

珍珠宮

回覆樓主

你地兩公婆有無其中一方係偏大頭?

大宅

回覆 RubyYu07 的帖子

老公而家個頭就大啲,因為肥, 但佢細過時奶奶話佢係正常架.....................

別墅

回覆樓主

我陀緊時阿B頭仔都大幾週,不過佢腳長同腰圍都大一兩週
出世係個頭仔大啲但一切正常,有寫紙去兒科跟進,照左X光超聲波都係正常,依家幾個月返兒科跟進一次
你照結構有冇問題?如冇都唔好太擔心

大宅

回覆樓主

唔使擔心,我由20w話大三週,到家下都係大,而家35w,頭大係難生d,無野可以避免。除非可以開刀

複式洋房

回覆樓主:

我個B頭仔都大左三週,醫生話正常喎,總會有人頭大有人頭細有人面闊有人面尖喎(╥╯^╰╥)不過我阿B腳短,而肚圍又大過人,醫生就話會難生啲,要38週再返醫院睇下會唔會太大要催生。。。

大宅

回覆 conconfong 的帖子

照結構時正常的, 而威爾斯唐氏檢查都正常, 所以先擔心

大宅

回覆 trinket 的帖子

我BB個頭仔大成4個星期............................

大宅

pear000 發表於 18-8-16 15:55
而家BB31週幾, 噚日返去覆診, 醫生話BB頭圍大左幾星期, 有冇媽媽試過咁...................
...

我33週,今日照醫生話bb個頭38週大5週......

大宅

回覆 Katrina192 的帖子

佢有冇寫紙比你返正苦醫院睇? 我就再做糖水測試, 今次肥佬左, 聽日要比人捉入院見營養師..................

大宅

Poo得好勳章

咁誇張!?!!?!?!?
我想知係咪bb頭仔入盆後就唔會再大得咁快...

如果係...你快上網慍d 運動推bb 入盆吧...

複式洋房

...

我陀我仔時佢頭圍keep住係大幾星期
到咗36w已經9.6cm
最後39w3順產8磅2出世
你依家最好控制飲食、體重
希望bb唔好再大咁快

大宅

pear000 發表於 18-9-10 09:20

佢有冇寫紙比你返正苦醫院睇? 我就再做糖水測試, 今次肥佬左, 聽日要比人捉入院見 ...

之前睇政府問醫生我洗吾洗飲糖水,醫生次次都話吾洗,私家醫生見我個肚望落都幾大個,好似就生得咁就叫我抽血驗下保險啲,如果真係中左糖尿就要見營養師,而家抽左血但未有報告......

大宅

touko 發表於 18-9-10 10:16

咁誇張!?!!?!?!?

好驚BB頭一直大落去...到時要開刀...

大宅

最可怕就係怕影響BB同媽媽日後都可能有糖尿, 我而家都35周幾, 月尾私家開刀, 我都擔心BB, 呢2日乖乖地忍口

複式洋房

pear000 發表於 18-9-10 13:37

最可怕就係怕影響BB同媽媽日後都可能有糖尿, 我而家都35周幾, 月尾私家開刀, 我都 ...

忍口的意思係唔食咁多?定食好清淡? 但肚餓時怎樣算?

大宅

回覆 SophieSSS 的帖子

2樣都係, 食少啲食清淡啲, 我就盡量戒甜同夜晚戒炭水化合物...........

伯爵府

...

我女就係,話我老公頭大應該似我老公,生個陣醫生建議順產,唔得就開刀,結果靠自己努力順產生我女出黎

首頁

尾頁

跳至