美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

由於我老公成日都話我厚粉,而又聽聞bare可以唔駛咁厚粉之餘,亦有遮瑕作用,又唔傷皮膚,所以尋日就去買左bare 礦物粉餅,遮瑕液,同埋兩支掃,用左成一千大元,希望好用啦~~
有無JM 有用過哩個牌子?覺得好用嗎?

男爵府

回覆 mojomojo88 的帖子

我用緊,我自己幾鍾意,因為我有濕疹問題所以感覺用呢個牌子無咁多化學成份。

禁止訪問

別墅

mojomojo88 發表於 18-8-16 16:15
由於我老公成日都話我厚粉,而又聽聞bare可以唔駛咁厚粉之餘,亦有遮瑕作用,又唔傷皮膚,所以尋日就去買左 ...

我用過呢個粉餅,係咪用掃打圈上嗰隻,如果係嗰隻,我建議你等護膚品吸收曬先上,如果唔係好快起鏡面,起左鏡面要摑走層鏡面先用到,浪費曬

大宅

ckhidy 發表於 18-8-16 18:10

用過,比起普通嘅粉底覺遮瑕都唔係好高,不過叫做好過冇囉, ...

我皮膚唔好,但我哩排覺得越遮越衰咁,越遮就越厚粉

大宅

jennybb102 發表於 18-8-16 19:48
我用過呢個粉餅,係咪用掃打圈上嗰隻,如果係嗰隻,我建議你等護膚品吸收曬先上,如果唔係好快起鏡面,起 ...

你講個粉餅起鏡面?

子爵府

mojomojo88 發表於 18-8-16 16:15
由於我老公成日都話我厚粉,而又聽聞bare可以唔駛咁厚粉之餘,亦有遮瑕作用,又唔傷皮膚,所以尋日就去買左 ...

我都用緊佢粉餅, 加掃! 不過有次買盒粉餅質料有問題,硬到起唔到粉~~~所以下次去買會反影下,因為肉眼睇無問題!

禁止訪問

大宅

ckhidy 發表於 18-8-17 16:24
我以前啲皮膚都好差㗎,塊面有成30粒暗瘡,後來鼓起勇氣素顏俾啲皮膚休養生息左兩年,依家素顏出街都俾人 ...

我今日下晝去左做微針,所以上晝返工無化到妝,但感覺都幾良好,雖然樣哀左少少,但都過到自己,希望黎緊多啲勇氣化少啲妝,等皮膚會好返啲啦

大宅

jennybb102 發表於 18-8-16 19:48
我用過呢個粉餅,係咪用掃打圈上嗰隻,如果係嗰隻,我建議你等護膚品吸收曬先上,如果唔係好快起鏡面,起 ...

我果盒同你一樣,起曬鏡面

男爵府

我覺得佢哋啲嘢唔好用 試過粉餅,粉底液,碎粉 primer
碎粉超乾 而且粉感好重
之前出過隻bare pro 粉底液 話啱暗瘡肌 成份有木瓜酵素 可能自己唔啱 用咗幾次 爆咗好多粒粒 primer 普通 係幾滑

大宅

katherines 發表於 18-8-18 11:03
我覺得佢哋啲嘢唔好用 試過粉餅,粉底液,碎粉 primer
碎粉超乾 而且粉感好重
之前出過隻bare pro 粉底液 ...

總之買之前出post 問下先啦,我之前買過佢地既粉底液,唔算好好,但又唔係差既,因為哩兩年化得太厚妝,皮膚好似老左好多,所以先諗住買礦物粉先下

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

用話B.M.嘅唇膏,超鐘意,要長期放喺手袋

大宅

cherrie0215 發表於 18-8-18 01:02
我果盒同你一樣,起曬鏡面

刮極都係有鏡面,掉左了

禁止訪問

回覆樓主

禁止訪問

男爵府

回覆 xxxwing 的帖子

係呀 佢個網寫話 係護膚性質

男爵府

回覆 mojomojo88 的帖子

可能係我膚質唔啱用 不過同意你講 佢啲嘢唔算好好用 但又唔係話唔好用 但對於我嚟講 如果用到爆粒粒 我覺得已經好唔得了

首頁

尾頁

跳至