家計會嘅懷孕證明,聯合醫院接唔接受?

Carmenyu620
|

我今日去左家計會攞證明,但個姑娘話今年開始,政府醫院只接受由醫生出嘅信,佢話未必間間係咁,有無jm試過呀?

同埋我地址係將軍澳,可唔可以排聯合?
小驚
|
我都有一張家計會懷孕証明
其實係驗孕證明嚟,只係話驗孕 positive
我自己都覺得流流地
所以叫私家開過張俾我

我book 政府係打電話的,唔需要證明住
wowobibi
|
Carmenyu620 發表於 18-8-16 19:09
我今日去左家計會攞證明,但個姑娘話今年開始,政府醫院只接受由醫生出嘅信,佢話未必間間係咁,有無jm試過 ...

聯合收家計會證明,我早2個月至攪完

將軍澳係排聯合
Carmenyu620
|
wowobibi 發表於 18-8-16 20:15
聯合收家計會證明,我早2個月至攪完

將軍澳係排聯合

你係去到聯合排期定用預約通?
wowobibi
|
Carmenyu620 發表於 18-8-16 21:12
你係去到聯合排期定用預約通?

我直接去聯合排,因為我用預約通話文件唔得,唔知係咪同家計會文件無預產期有關,因佢無講咩唔得

我0個時都係打過電話問聯合,確定家計會張證明係ok至去聯合的

到時記住帶齊文件就得,登記都好快
Carmenyu620
|
wowobibi 發表於 18-8-16 21:18
我直接去聯合排,因為我用預約通話文件唔得,唔知係咪同家計會文件無預產期有關,因佢無講咩唔得

我0個時 ...

因為我個仔無人湊,我又唔想帶埋佢去醫院喎
wowobibi
|
Carmenyu620 發表於 18-8-16 21:32
因為我個仔無人湊,我又唔想帶埋佢去醫院喎

咁你都可以試下預約通先,只係我試左2次都唔得就直接去排期

不過預約通唔得無講咩文件唔得,我都係估可能係家計會文件遮
Carmenyu620
|
wowobibi 發表於 18-8-16 21:33
咁你都可以試下預約通先,只係我試左2次都唔得就直接去排期

不過預約通唔得無講咩文件唔得,我都係估可能 ...

我申請到啦,唔該曬你呀
wowobibi
|
Carmenyu620 發表於 18-8-16 22:57
我申請到啦,唔該曬你呀

kwokmanching
|
Carmenyu620 發表於 18-8-16 19:09
我今日去左家計會攞證明,但個姑娘話今年開始,政府醫院只接受由醫生出嘅信,佢話未必間間係咁,有無jm試過 ...

請問你去邊間家計會咁講?
Carmenyu620
|
kwokmanching 發表於 18-8-30 22:24
請問你去邊間家計會咁講?

土瓜灣嗰間