邊度買保險

belairewong
|
之前搵過保險公司嘅sales買保險,全部做做下都冇做. 之後公司有保險就冇再繼續買, 而家轉左工冇包保險,想買返保險。

我想買份住院門診,連埋個女都一齊買。有冇邊間保險公司可以就咁買又跟得足又唔使跟sales嘅呢?

我上匯豐個網站, 我個女好似體重唔夠就唔可以買。 各位JM有冇好提議呀?
Poyau
|
等等應該好多人會揾你
大力大力
|
保柏祗專做醫保,沒AGENT(少左成本)但有24小時CS服務,亦有熟悉醫療專業職員,可以立刻比到醫療意見~

唔似其他保險公司,掛羊頭賣狗肉,因醫保無肉食而佣金超低,AGENT ㄧ定狂Sell 妳公司其他高利潤產品,唔等洗野如....(儲蓄保/教育基金),煩死~

保柏互通保額」計劃 
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14562281
szesees
|
我都係用保柏 佢無agent但CS跟得幾足 我又係cut左孤兒單之後買左佢個醫保 再同屋企人share互通 平得嚟又夠cover
wcpcelia    發表於 18-8-22 16:59
EmilyChiu1209
|
belairewong 發表於 18-8-16 21:25
之前搵過保險公司嘅sales買保險,全部做做下都冇做. 之後公司有保險就冇再繼續買, 而家轉左工冇包保險, ...

其實都係睇你想保咩,因為間間保嘅內容都唔同咖(emoji)(emoji)可以PM我咖
felicesmile
|
問吓朋友邊個 Agent 好介紹比你啦, 唔想就保柏, 但佢都有魔鬼細節, 但價錢就真係平囉。
ngwong2
|
之前搵過保險公司嘅sales買保險,全部做做下都冇做. 之後公司有保險就冇再繼續買, 而家轉左工冇包保險, ...

問吓朋友。叫朋友或家族成員推介佢地用緊agent同你倾。
愛君君媽
|

同銀行買其實都冇人跟,claim果時銀行都係會叫你搵返保險公司

其實變左孤兒單,可以搵另一個agent幫你跟返,都唔會好難

有d保險公司就會派返俾其他Agent或者佢地的上線幫你跟,當然最好指定轉俾個你信得過的agent
20150618bb
|
網上投保,小心細節,有時出左事先知無得保呢類
lamtw
|
魔鬼細節睇你點睇啦,如果你投保前有報清楚病歷,保險公司又受保,其實唔會claim唔到既。
cskwu
|
成日都話邊間保險公司有魔鬼細節,其實間間都差唔多,啲細則都係大同少異。只要你買前睇清楚報清楚你嘅病歷,其實係唔怕嘅。係有好多人連自己買咩都唔知,到claim時至知邊啲冇包,咪會話魔鬼細節囉。