問路~~去聖士堤反女子中學

miriam
|
我囡要去比賽,七點左右要同相關同學一齊去,因為住既地區唔同,一定會係港鐵站等。

想問去聖堤女最近係咪西營盤站出再行上去呢?

有無其他路線提供?的士除外!
pomanlife
|
miriam 發表於 18-8-16 21:36
我囡要去比賽,七點左右要同相關同學一齊去,因為住既地區唔同,一定會係港鐵站等。

想問去聖堤女最近係咪 ...

西營盤站c出搭lift 上到般咸道再行上去
seaseafamily
|
miriam 發表於 18-8-16 21:36

想問去聖堤女最近係咪 ...

yes,最近西營盤站呀!如果巴士,可以搭23,40M,40, 過海巴士103,,綠色小巴56
miriam
|
pomanlife 發表於 18-8-16 21:40
西營盤站c出搭lift 上到般咸道再行上去
想問要行幾耐到, 佢地要預時間, THX

pomanlife
|
miriam 發表於 18-8-16 21:46

唔好意思,我暫時只係搭lift 去到般咸道冇行過上去,我知啲路好斜,朝早見好多學生都咁行,我估應該唔遠的,地鐵入面有指示牌和地圖
miriam
|
pomanlife 發表於 18-8-16 21:48
唔好意思,我暫時只係搭lift 去到般咸道冇行過上去,我知啲路好斜,朝早見好多學生都咁行,我估應該唔遠的 ...
唔緊要, 路在口邊, 知道邊個站最近已經 OK, 佢有同學話中環站...........

pomanlife
|
miriam 發表於 18-8-16 21:51
唔緊要, 路在口邊, 知道邊個站最近已經 OK, 佢有同學話中環站...........

記住西營盤站 c 出口,嗰度有list 晒附近大中小學既名,你跟住行去搭lift 就得喇,唔好行錯出口,爭好遠架。我一生只去過嗰度考過會考,已經唔知點行喇
miriam
|
pomanlife 發表於 18-8-16 21:57
記住西營盤站 c 出口,嗰度有list 晒附近大中小學既名,你跟住行去搭lift 就得喇,唔好行錯出口,爭好遠架 ...
麻煩晒你丫~~

佢地唔熟個頭, 聽到話中環站我已經知唔妥, 再望地圖東邊街.......已經係西營盤站

唔係咁早要去到我由得佢地慢慢搞, 依家除時要搭頭班車我先上黎問.

pomanlife
|
miriam 發表於 18-8-16 22:03
麻煩晒你丫~~

唔洗客氣,平時我見7點九/十都好多嗰間中學學生排隊搭lift ,估計行唔遠的,祝你順利
j2j2
|
miriam 發表於 18-8-16 21:46

好近,出了地鐵行10—15分鐘左右就到
遇鬆5分鐘,因為搵路,慢少少
有冇講邊個門口入?有幾個入口,唔好搞錯
miriam
|
j2j2 發表於 18-8-16 22:35
好近,出了地鐵行10—15分鐘左右就到
遇鬆5分鐘,因為搵路,慢少少
有冇講邊個門口入?有幾個入口,唔好搞 ...

thx

無講邊個入口丫