肚陰住痛幾日,想係家中安胎有咩方法?

gbobo
|
我想係屋企安胎5w,因為我工作要輪班返通宵加上我試過兩次宮外孕一次小產所以今次想安胎唔返工,早幾日開始陰住陰住痛,去政府睇a&e醫生只開兩日病假休息,想問各位我既病歷私家會否開長d病假比我呢?

我要做媽媽
|
每個醫生唔同既,不過你都可以問問。我真係都建議你安胎,你而家痛應該係子宮擴張
gbobo
|
我要做媽媽 發表於 18-8-16 21:50
每個醫生唔同既,不過你都可以問問。我真係都建議你安胎,你而家痛應該係子宮擴張
...

希望係子宮擴張啦,但我只有近左邊痛,等緊下星期三照多次希望見到正確胎位啦。
siukankan
|
我14w都成日陰陰痛
好擔心
solterayu
|
gbobo 發表於 18-8-16 22:07
希望係子宮擴張啦,但我只有近左邊痛,等緊下星期三照多次希望見到正確胎位啦。
...

我都主要係左下腹痛,日日都見痛
sevenbb
|
gbobo 發表於 18-8-16 21:46
我想係屋企安胎5w,因為我工作要輪班返通宵加上我試過兩次宮外孕一次小產所以今次想安胎唔返工,早幾日開始 ...

去睇私家,開病假鬆手d, 好好休息,祝好孕
gbobo
|
solterayu 發表於 18-8-17 18:49
我都主要係左下腹痛,日日都見痛

咁你有冇睇醫生?
solterayu
|
gbobo 發表於 18-8-17 19:14
咁你有冇睇醫生?

我就著腹痛都睇過幾次醫生,公立同私家都有,照到有心跳就無咁驚

而家keep 住日日都有痛,但就無一開始咁痛

不過,當時為安全安心起見,放左6星期假,有病假同自己大假

無野重要得過嗰胎
bchuma
|
gbobo 發表於 18-8-16 21:46
我想係屋企安胎5w,因為我工作要輪班返通宵加上我試過兩次宮外孕一次小產所以今次想安胎唔返工,早幾日開始 ...

如果係咁,乾脆請假,等到有胎心就辭職係屋企啦