去海洋公園小朋友可以帶少少食物同飲品嗎?

Aidenlo
|
ccgirlcc
|
Aidenlo 發表於 18-8-16 22:19
放係袋唔好fing住膠袋入去都ok
zoekayan
|

可以帶,我通常放入袋,見有小朋友都會俾過
Poyau
|
放背囊見係小朋友通常可以
禁上發言
|

吾可以,樂園守則寫佐
maymycheung
|
可以,我每次都會自備食物
happybebebe
|

我最近去過兩次
保安有個大膠箱放了所有沒收咗嘅食物,下午係收滿一大膠箱。
包括袋裝面包、三文治、熊仔餅(可能因為禮品店都有售)、原盒提子、原隻水果。
保安會叫捧住食物嘅出去食咗先。
其實想買零食,禮品店又真係唔係太貴,熊仔餅、旺旺先都有售,都只係十零蚊,奇華餅店的唐餅、曲奇仲同出面同價。
而且入到去咁熱,都無胃口食零食。

SJ6
|
月頭去問過保安話飲品可以帶入去,不過唔可以係玻璃樽
食品就唔可以係容易變壞既,即係好似飯,粉面,肉類等
Ashleycorina
|
佢話唔可以,但膠樽/紙盒飲品可以。
我通常帶小朋友果汁俾小朋友咋
angiehouse
|

收收埋埋check吾到就得
catvv
|

可以帶少少
ivylcm
|
小朋友幾大,我個兩歲幾我成個保溫壺裝住熟食入去食架
suetfunglui
|
可以既,佢係咁依望一望咋!唔係check得咁嚴嫁
jacobkit
|
睇小朋友幾大,如果仲坐緊bb車係ok, 當然你唔好咁過份帶壽司果類
Tiffanytobe
|
suetfunglui 發表於 18-8-17 08:22
可以既,佢係咁依望一望咋!唔係check得咁嚴嫁

冇錯,同小朋友去過,求其望左一望,都冇睇入邊啲嘢就放我哋入去
我入邊有帶少少零食比小朋友
小華子
|
直頭無check過我,我推住bb車入,佢地仲幫我手添