好憎啲人為咗唔想擔遮而「自創」一條隊

bebeyi
|
唔想擔遮咪唔好排隊囉
夾硬將條隊cut 開
(因為附近有條天橋,啲人就去晒橋底)
但其實橋底係另一架車嘅隊唻
搞到人哋好尷尬
想擔遮排埋去又俾人嘈
根本唔知邊個排邊條隊
幾十人逐個問咩
我係需要衡量架車有幾多人排隊
而去決定搭唔搭呢架車

好心啲人
唔想攞遮咪唔好排隊囉
HoneyBee30    發表於 18-8-17 00:14
Mm233
|
俾我就唔理 擔遮排
bebeyi
|
Mm233 發表於 18-8-16 22:42
俾我就唔理 擔遮排

跟住會有班(7+1)婆出唻挑機
TMC3012
|
最怕呢啲, 不如話用apps攞左飛
bebeyi
|
TMC3012 發表於 18-8-16 22:44

amypekkle
|
TMC3012 發表於 18-8-16 22:44

用apps攞左飛
mariefish
|
我照擔傘排
mkcbus
|
見識過啦!我冇理會照擔傘排隊
Protea
|
即係企埋一邊當自己排緊, 又要其他人跟佢地? 我就唔會理佢地, 自己排番好。
xo_pang
|
bebeyi 發表於 18-8-16 22:39
唔想擔遮咪唔好排隊囉
夾硬將條隊cut 開
(因為附近有條天橋,啲人就去晒橋底)

好認同

唔想擔遮咪唔好排啦 有啲人一路排上天橋仲衰 真係好乞人憎
choco_soup
|
我都好憎咁排隊,試過有一次唔理佢地照跟站頭排隊,比佢地小到我九彩。
bebeyi
|
choco_soup 發表於 18-8-16 23:28
我都好憎咁排隊,試過有一次唔理佢地照跟站頭排隊,比佢地小到我九彩。
...

唔明呢啲咩心態
choco_soup
|
bebeyi 發表於 18-8-16 23:30

唔明呢啲咩心態

呢d 人自我囉,唔識守規矩,亂咁整條隊出黎,最搞笑係有人跟佢。
missyoumum
|
D人乜邏輯呀,自己走開左條隊,就唔算排啦。車嚟咪最後上車lol.
Poyau
|
mariefish 發表於 18-8-16 23:08
我照擔傘排

Poyau
|

ilikethis2005
|
我試過咁比人話,去到個車站行埋去排第一個,點知隔黎隊個阿姐即刻話我係佢排緊先,我仲未知咩事就讓左佢排返先,跟住睇下先知原來佢覺得本身條隊個位曬所以排第二條⋯

有次排小巴又係咁,去到無人自然排第一,一企定又無啦啦走個人出黎話佢排緊,個樣仲要勁燥覺得我打佢尖,佢話因爲我企個位滴水所以佢企開左,其實我無乜所謂,你黎先咪比你先囉,但做乜好似我唔岩咁⋯最後最無謂既係佢竟然睇錯牌,唔係想搭果條隊既小巴,都唔知佢掙黎做乜。

Ashleycorina
|
bebeyi 發表於 18-8-16 22:43
跟住會有班(7+1)婆出唻挑機

我試過下雨,我細女得幾歲都知要企响度排隊,我同佢一齊排。
點知好多人係响第二度排隊,有車度就衝出來推開我想上先。好彩有個男人好好出聲話人地兩母女排緊,d人欺善怕惡
sharonhwyc
|

我都試過,照排,
我同返佢講我o係屋企已經排緊添~
浩霆豬豬
|
sharonhwyc 發表於 18-8-16 23:43
我都試過,照排,
我同返佢講我o係屋企已經排緊添~

我都試過,係迪迪尼同仔玩化妝畫大花面,我去到無人排,我係第一個,點知突然有兩個b6女人帶住個細路走過嚟,話佢哋排先,不過好曬,所以坐係離遠嘅長櫈,跟住我答佢,咁我先過你,我尋晚瞓覺夢中已經排緊,跟住佢鬧我打尖,我鬧返佢唔係你鍾意點排就點排,最後有職員走過嚟話見唔到佢哋有排隊,俾我哋先