自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

Poyau 發表於 18-8-16 23:40

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

我今日等巴士又係咁,2條隊平排嘅,一條出面一條入面,出面無人排,入面條隊有人排緊,我咪排自己嗰條,擔住遮,到車嚟個啲人就突然喺入面條隊標哂上車

子爵府

amypekkle 發表於 18-8-16 23:05
用apps攞左飛

禁止訪問

公爵府

2023年兔年勳章

TMC3012 發表於 18-8-16 22:44
最怕呢啲, 不如話用apps攞左飛

幾有創意,可能未來嘅 app 真係有啲咁嘅 功能。

珍珠宮

以前見過類似嘅煩野,當時讀緊中四,補完習坐巴士返家,當時有兩條隊好近,近到左邊隊同右邊隊幾乎膊頭貼膊頭,有一對傾計傾得好忘我嘅師奶排左係兩條隊的中間,大佬呀,仲咩合併條隊呀

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

珍珠宮

浩霆豬豬 發表於 18-8-17 00:08
我都試過,係迪迪尼同仔玩化妝畫大花面,我去到無人排,我係第一個,點知突然有兩個b6女人帶住個細路走過 ...

好搞笑

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主

我試過去小巴站下排頭位,大太陽曬了15分鐘,架車到站我想上車,點知有一隊人由20米外的簷蓬操出來上車,仲要話我無排隊

珊瑚宮

畀面勳章

Mm233 發表於 18-8-16 22:42
俾我就唔理 擔遮排

X 2

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

樓主你唔夠我慘!

我早排擔遮喺的士站等的士,的士站得我和c6兩個排,嗰時仲要係黃雨。大家都知,黃雨的雨勢都唔弱,我地全身都半濕,好唔容易等到有的士黎,我地想上車之際,c6後面突然有個女人鼠出黎話佢地排先,因為我地太愕然,結果比個女人的朋友上左車先

到我地回過神來,個女人指住後面叫排隊,我睬佢都儍,第一,我企左喺度擔咁耐遮,點解冇人同我地講要排有“雅”遮頭的地方?我明明喺的士站排緊,佢地眼白白咁睇住兩個人擔遮淋雨都唔出聲?
第二,如果排番隊,應該排邊度開始排?

冇耐第二架的士黎,我和c6照上車,睬佢都儍,又得佢地喺後面鬧!

子爵府

bebeyi 發表於 18-8-16 22:43
跟住會有班(7+1)婆出唻挑機

係, 上個星期我擔摭排隊比癲婆鬧。

水晶宮

畀面勳章

Mm233 發表於 18-8-16 22:42
俾我就唔理 擔遮排

我都係咁話

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

choco_soup 發表於 18-8-16 23:28
我都好憎咁排隊,試過有一次唔理佢地照跟站頭排隊,比佢地小到我九彩。
...

Me2, 排隊時唔出聲,到上車時竟話我打尖,大佬,又大雨又水氹,佢地唔肯排,暱埋哂,到上車時一班阿伯阿毛衝出黎話人打尖,個站喺邊呀?邊個唔排隊,是非黑白倒轉黎講。
Childhood is journey, not a race.

水晶宮

畀面勳章

sunnymama2 發表於 18-8-17 08:20
樓主你唔夠我慘!

我早排擔遮喺的士站等的士,的士站得我和c6兩個排,嗰時仲要係黃雨。大家都知,黃雨的雨 ...

你無錯,睬佢地都傻

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

是是但但 發表於 18-8-17 08:30
Me2, 排隊時唔出聲,到上車時竟話我打尖,大佬,又大雨又水氹,佢地唔肯排,暱埋哂,到上車時一班阿伯阿毛 ...

係呀係呀,我個case都係咁。仲要唔係阿伯阿嬸,係中年人士!

侯爵府

回覆樓主:

呢D人真係好討厭,排隊都唔識。
由幼稚園開始,都有教點排隊啦,人多靠惡就係道理?

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

calvin1230hk 發表於 18-8-17 09:01
呢D人真係好討厭,排隊都唔識。
由幼稚園開始,都有教點排隊啦,人多靠惡就係道理?
...

其實落雨, 佢唔排唔緊要, 佢有選擇權囉!
但我都有選擇權埋去排, 個站喺邊排去邊, 冇錯喎!
佢地唔排, 咪車黎佐先排囉! 做乜調轉話排隊既人打尖? 佢地去了避雨, 都冇排隊, 何來打尖?

Childhood is journey, not a race.

子爵府

太多衰人啦,搭電梯都係啦,明明自己靠左行ZIP左上前,到電梯口時又轉返靠右企插入黎.......好黑人憎果D......(即係唔想靠左行)

侯爵府

是是但但 發表於 18-8-17 09:27
其實落雨, 佢唔排唔緊要, 佢有選擇權囉!
但我都有選擇權埋去排, 個站喺邊排去邊, 冇錯喎!
佢地唔排, 咪 ...

全對! 我都見過有D企埋一邊,佢地會跟隊尾上,不過話人打尖嘅就好唔合理。

首頁

尾頁

跳至