自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

政府驗嘢係no news is good news
無嘢唔會特別通知睇報告

寶石宮

2023年兔年勳章

小倩 發表於 18-8-16 23:44
無嘢唔會特別通知睇報告

呢樣真

已刪除用户

回覆樓主:

複式洋房

藍尾巴 發表於 18-8-17 04:28
有問題多數2星期內call你返去,無事就等覆診見醫生

本來之前已預約昨日睇報告,但返到去話報告未返,話正常要3-4星期,現已下月中覆診,咁正唔正常架?

複式洋房

小倩 發表於 18-8-16 23:44
無嘢唔會特別通知睇報告

一般報告幾耐出到?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

kkawi 發表於 18-8-17 18:12
一般報告幾耐出到?
要睇下驗乜,有些2小時就得, 例如快速流感測試。

種菌要2星期。唔會有一般。

水晶宮

kkawi 發表於 18-8-17 18:12
本來之前已預約昨日睇報告,但返到去話報告未返,話正常要3-4星期,現已下月中覆診,咁正唔正常架?
...

3-4 個星期正常。如果比著個細既睇,睇完仲要搵大佬再double check 一次,所以會需要更耐時間。

複式洋房

wmkcnw 發表於 18-8-17 18:47
要睇下驗乜,有些2小時就得, 例如快速流感測試。

種菌要2星期。唔會有一般。

只係抽組織化驗

複式洋房

Nbs 發表於 18-8-17 18:52
3-4 個星期正常。如果比著個細既睇,睇完仲要搵大佬再double check 一次,所以會需要更耐時間。
...

其實係咪好多時都係有初步結果,冇問題就按正常時間出報告,有就加急咁?

水晶宮

kkawi 發表於 18-8-17 19:00
其實係咪好多時都係有初步結果,冇問題就按正常時間出報告,有就加急咁?
...

個細既睇完會有初步結果,但報告唔會上網所以你覆診唔會見到住。有急既佢就會搵人急d double check. 如果你個覆診醫生覺得有可疑都可以追下報告既。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

kkawi 發表於 18-8-17 18:53
只係抽組織化驗
抽組織化驗都有好多種, 有快有慢。

樓上 jm 搭左你。如果化驗結果係壞消息, 即刻 call你入院。

除非好特別的化驗, 如果2一3星期都收唔到電話, 即係無問題

首頁

尾頁

跳至