懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

咁睇黎你應該都快生喇,時刻做好準備喇

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

crablau 發表於 18-8-18 14:34
叻叻豬(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji) 願我仔仔將來都係(emoji)(emoji)
...

加油

大宅

回覆樓主

我同你一樣,宮縮,食抗宮縮嗰幾日有好啲,食完又來過
前後痛咗十日,死去活來。最後穿水生,31w出世
你痛多一日,阿b就瞓少幾日箱,再痛都值得的
加油,祝好運

男爵府

wky0611 發表於 18-8-16 23:50
33w+3d晚上11點開始,突然間2分鐘宮縮一次,肚就吾痛,只係硬曬,條腰好酸,每次宮縮都維持大概30秒左右, ...

我嗰陣26W又係咁,打晒強肺針,吊抗宮縮藥。最緊要平瞓,一陣痛我就不停叫自己放鬆,瞓覺去減痛。因為越緊張越宮縮得密。仲有同bb傾下偈都有用

跟住喺政府醫院叫我出院喺屋企等生嗰陣出院睇私家食口服抗宮縮藥,出院兩日又見紅入返院。中間試過入產房幾次,結果每日食抗宮縮藥加瞓床,宮縮慢慢少咗,31.5週可以返屋企。我食藥食到34週,瞓床到37週。最後bb 40W3出世。所以唔洗擔心,有機會可以足月先出世。

子爵府

我女33W 出左世, 個晚無啦啦穿水超驚, 入院就即刻好快咁開度數仲生埋~4.6磅, 而家22個月喇咩問題都無, touchwood好少病可能餵人奶掛, 而家成隻馬餾咁, 你都唔洗擔心呀

首頁

尾頁

跳至