懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主

我頭六個月都係好累,食唔落野,所有肉類都覺得醒,只能食米線,連雞肉都係醒味

複式洋房

kissapplegirl 發表於 18-8-17 03:29
5w,6w,7w都突然流啡m痛入急症 嚇到我同老公死,之前無事,頭3,4個月會對氣味好敏感,嗅到會好易 ...

我依家5weeks 幾,都斷斷續續流啡,好擔心。你當時既情況醫生有無講咩原因啊?係點痛法架?係寃痛定係扯住痛架?

別墅

回覆樓主

各位孕媽媽,你地有無子宮位扯住扯住 吉下吉下咁痛啊??? 我發覺痛楚一日比一日頻密....但宜家尚早,若果去照超聲波根本無用有時真係會痛到好唔舒服(好似m痛咁)

別墅

carcarcarcarcar 發表於 18-9-2 20:22
我依家5weeks 幾,都斷斷續續流啡,好擔心。你當時既情況醫生有無講咩原因啊?係點痛法架?係寃痛定係扯住 ...

你瞓多些,盡量請假在家休息,這時期很關鍵

別墅

MAMAEGG 發表於 18-9-2 20:51
各位孕媽媽,你地有無子宮位扯住扯住 吉下吉下咁痛啊??? 我發覺痛楚一日比一日頻密....但宜家尚早,若果去 ...

你幾多weeks呢?我都試過間中扯住痛,但不是日日,只係偶然。我都有谷m 感覺架,如果你冇流啡或出血,就唔駛太擔心,去到6-7wk 時就去照超聲波吧!

別墅

cowcowpig 發表於 18-9-1 17:00
我頭六個月都係好累,食唔落野,所有肉類都覺得醒,只能食米線,連雞肉都係醒味
...

我以前係食肉獸,而家竟然對肉沒興趣,仲越食越清

男爵府

carcarcarcarcar 發表於 18-9-2 20:22
我依家5weeks 幾,都斷斷續續流啡,好擔心。你當時既情況醫生有無講咩原因啊?係點痛法架?係寃痛定係扯住 ...

係m痛feel,但好微痛,醫生話有機會係著床血,又有可能係我子宮內既小小瘀血流左出泥,私家會開安胎藥,我食足2星期,都有dd血咁,最後結論係無大肚痛大量出血唔洗理會

伯爵府

mcdull_0000 發表於 18-8-16 23:54
我而家7w, 個肚冇乜特別感覺,只係試過兩三次極輕微的戚戚痛。但就感覺好攰,無力,可能戒左奶茶咖啡,成日 ...

我坨佐之后,个人好知醒

複式洋房

MAMAEGG 發表於 18-9-2 20:51
各位孕媽媽,你地有無子宮位扯住扯住 吉下吉下咁痛啊??? 我發覺痛楚一日比一日頻密....但宜家尚早,若果去 ...

我呢兩日都開始有你講既谷m 感啊!子宮位有拉扯感,好漲,要行得好慢,我依家要keep 住卧床啊:(

別墅

carcarcarcarcar 發表於 18-9-3 22:35
我呢兩日都開始有你講既谷m 感啊!子宮位有拉扯感,好漲,要行得好慢,我依家要keep 住卧床啊:(
...

JM你去睇醫生 醫生話要卧床嗎??
除了拉扯感, touchwood你有流啡嗰d嗎??

複式洋房

MAMAEGG 發表於 18-9-4 08:00
JM你去睇醫生 醫生話要卧床嗎??
除了拉扯感, touchwood你有流啡嗰d嗎??

係啊,醫生叫的⋯⋯keep 住有流,好左幾日,但呢一兩日係血⋯⋯一陣再睇,忍唔住喊⋯⋯

別墅

carcarcarcarcar 發表於 18-9-4 10:12
係啊,醫生叫的⋯⋯keep 住有流,好左幾日,但呢一兩日係血⋯⋯一陣再睇,忍唔住喊⋯⋯
...

唔好喊啊...知道你會有一定的擔心!
我相信BB會努力的,你都要加油啊媽媽支持你!祝你早日康復!

大宅

回覆 白羊女 的帖子

我 week 13 先開始啊。 晚晚沖完涼就用

首頁

尾頁

跳至