比我呻下...

二世龜
|

已解決
YY1101
|
有假咪A L 完去行下食下
二世龜
|
YY1101 發表於 18-8-17 06:21
有假咪A L 完去行下食下

唔可以話無...但少
另外我今晚約左人,係d時間唔上唔落咁

搞到我唔知邊樣好
tsung
|
攞AL
唔知你睇咩症,驚睇完牙醫可能都會有少少唔舒服,索性休息吓
Lamlamfong
|
可唔可以拎半日AL
TMC3012
|
冇得攞病假咁會早兩個鐘走去睇
不過密既話都會請半日既
1928mickey
|
二世龜 發表於 18-8-17 06:14
真係唔係我想偷懶,係我有d時候真係要睇醫生(我通常off2粒鐘去睇咋,係公司附近睇)

好怕老闆嬲:thinking ...

唔急既搵間星期六睇,(不是全部休六)
油麥麥
|
2個鐘啫,病假咪病假囉!使唔使咁呀,做到奴隸咁
|
二世龜 發表於 18-8-17 06:14
真係唔係我想偷懶,係我有d時候真係要睇醫生(我通常off2粒鐘去睇咋,係公司附近睇)

好怕老闆嬲:thinking ...

如只早走一個鐘?
我要做媽媽
|
有假就梗系拎喇,唔可以拎半日AL?
christyyan
|
睇牙唔可以當SL, 除非脫牙之類醫生先會寫SL, 如果真係唔舒服而去睇醫生, 都至少一定有半日SL, 有假紙就唔駛理佢
二世龜
|
1928mickey 發表於 18-8-17 09:07
唔急既搵間星期六睇,(不是全部休六)

公司包個間只包1至5
1928mickey
|
二世龜 發表於 18-8-17 09:49
公司包個間只包1至5

即係攞正牌去睇,未鬼理老細喇
o_____o
|
二世龜 發表於 18-8-17 09:49
公司包個間只包1至5

如果唔急就下個月先睇牙,急就冇辦法,不過如果我有AL有時睇醫生會拎半日,順便抖下。
二世龜
|
christyyan 發表於 18-8-17 09:31
睇牙唔可以當SL, 除非脫牙之類醫生先會寫SL, 如果真係唔舒服而去睇醫生, 都至少一定有半日SL, 有假紙就唔駛 ...

我公司接受off 2個鐘
二世龜
|
1928mickey 發表於 18-8-17 09:52
即係攞正牌去睇,未鬼理老細喇

最後我都決定左照公司policy 咁出去
好彩老闆無嬲豬
Poyau
|
二世龜 發表於 18-8-17 09:58
好彩老闆無嬲豬

tsung
|
二世龜 發表於 18-8-17 09:58
好彩老闆無嬲豬

tsung
|
油麥麥 發表於 18-8-17 09:21
2個鐘啫,病假咪病假囉!使唔使咁呀,做到奴隸咁

樓主問吓啫,每間公司有唔同嘅規則,潛規則同人事,佢可能有佢嘅顧忌,都要體諒吓佢!
油麥麥
|
tsung 發表於 18-8-17 13:42
樓主問吓啫,每間公司有唔同嘅規則,潛規則同人事,佢可能有佢嘅顧忌,都要體諒吓佢!
...

打份工啫,病假兩個鐘都搞到咁大壓力,係時候學懂釋放自己同放下,否則只會苦了自己