自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

wantaima 發表於 18-8-17 10:38
點解個源頭係張超雄議員&幫助佢地造難民文件既公民黨議員你唔提?扯到去其他人身上?

你都幾好笑, 張超雄係做錯咗, 咁你明知佢錯你唔叫啲有能力既議員撥亂反正, 我扯去邊, 而家立法會邊個最有能力做呢樣野 ? 你仲旨意泛民做 ? 而且收容南亞難民香港政府唔把關, 張一個人可以做到咩 ? 南亞人事件都唔係今時今日既事, 過咗咁多年, 你做執政政府唔做野, 建制派啲人去哂邊 ? 俾一個人就搞到你雞毛鴨血, 你個政府都好弱雞啫.

成日話做強勢政府, 乜都唔做點強勢 ?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

calvin1230hk 發表於 18-8-17 10:55
做香港人真係慘,人地搞事,我地硬食。

而家張冇出嚟交待點善後,情況同李卓人搞完鑊最低工資俾香港人嘆後,佢乜都唔駛承擔,香港人就成日面對追加最低工資嘅惡性循環,加完又推高通脹,最低工資又話唔夠又加,冇盡頭,冇停,多得佢唔小。

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

霸佔政府土地應該即拆

珍珠宮

回覆樓主:

好去深水埗,好雜

珍珠宮

Sania 發表於 18-8-17 10:59
你都幾好笑, 張超雄係做錯咗, 咁你明知佢錯你唔叫啲有能力既議員撥亂反正, 我扯去邊, 而家立法會邊個最有 ...

真係又要笑多次!哈哈
即是有人搞完事,然後搵第二個執手尾?然後又繼續搞?搞事果個重要深得民心喎!
政府可以點理?一刀切?我贊成呀!到時銀紙黨&什麼人權組織呀社工呀又走來向外國投訴香港喇,哈哈!然後又申請法援同政府打官司。銀紙黨雙嬴

乜原來香港政府強勢架?點解警察比人打又比人粗口問候既?點解佔中發起人重未拉?點解FCC可以幫手播毒既?點解毒果黎重可以大搖大擺?
強勢都講得出口!咪笑大人個口
香港政府擺明好弱雞!

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

香港治安只會越來越差
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

Miulo 發表於 18-8-17 09:51
等d南亞人係富豪區起“屋”,政府先會處理。
你說得對, 匯璽呢個星期開賣, 欽州街條吸毒天橋, 早兩個星期已經清左場

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 18-8-17 10:59
而家張冇出嚟交待點善後,情況同李卓人搞完鑊最低工資俾香港人嘆後,佢乜都唔駛承擔,香港人就成日面對追 ...

所以最衰格咪呢D人囉,搞個問題出嚟,根住就話其他人唔去解決,處理得唔好。
人無恥真係天下無敵,仲要有D人幫佢地轉移視線果吓好嘢,香港做政棍真係易。

DoReMi媽媽    發表於 18-8-17 11:42

侯爵府

wantaima 發表於 18-8-17 11:10

真係又要笑多次!哈哈

所以呢,以而家香港人嘅民智講普選喎,算把啦!

男爵府

sugarsuagrlow 發表於 18-8-17 10:26
唔係想岐視佢地,但一睇新聞,好多單偷竊都有佢地份,又省港旗兵。。。

同意,有時夜收工,見佢地一群群係樓下,其實真係好驚……有時見到佢地會跟住小朋友,行到佢地樓下就停低,都咪話唔擔心

sugarsuagrlow    發表於 18-8-17 13:59
starrymama    發表於 18-8-17 12:55

珍珠宮

calvin1230hk 發表於 18-8-17 11:38

所以呢,以而家香港人嘅民智講普選喎,算把啦!

反智港人(搞事果個有人撐,怪其人唔執手尾)加弱雞政府!

大宅

Sania 發表於 18-8-17 10:33
好想知如果政府要做野, 如今既立法會, 幾個老弱殘兵既泛民議員起到作用嗎 ? 葛博士唔好只匿在報紙 (你口中 ...

你真係講得好,建制派明明佔立法優勢,但唔想做次次賴民主派。

好心你地如果關心社會,咪立法囉,次次喊打喊殺口水多過茶但一樣野都冇做。好似trump咁唔滿意咪推倒再來囉。

侯爵府

wantaima 發表於 18-8-17 11:42
反智港人(搞事果個有人撐,怪其人唔執手尾)加弱雞政府!

如果個政府夠膽強,到時又唔知幾多聖人出嚟,站嚮道德高地指指點點喇。

大宅

wantaima 發表於 18-8-17 11:10

真係又要笑多次!哈哈

咁如果工作上,上一手做野有問題,會浪廢好多资源,你接手就照舊乜都唔做唔改善,老闆請你返黎做乜?

不過建制派只係為自已利益同選票,民生死话與佢何干。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

bks2014 發表於 18-8-17 09:13
原本只在深水埗 昨天坐巴士看到已經擴散到舊油麻地警署對出的天橋底
我估將會大大增加火災、 衞生, 治安等 ...

子爵府

回覆樓主:

毎次都係翻舊賑, 我係小市民, 只希望香港政府可以短期揾人掃蕩違法建築, 長缐諗方法解決根本問題。

公爵府

回覆樓主:

開返難民營

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係好恐怖!!

首頁
12345...7

尾頁

跳至