自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

下葵涌青山道嗰邊,都好多南亞架

珍珠宮

cool2000hk 發表於 18-8-17 11:53
咁如果工作上,上一手做野有問題,會浪廢好多资源,你接手就照舊乜都唔做唔改善,老闆請你返黎做乜?

不 ...

上一手?張超雄&公民黨議員乜已經離職?

大宅

回覆樓主

南亞咁好生養,仲惡哽過大陸人
Btw, 南亞佬係咪多數做電單車送外賣、地盤、搬運多?點解送外賣嗰啲可以一句廣東話都聽唔明

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

點解政府可以唔理嫁

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

到時候南亞村
會在每一區域的天橋底/角落在左近

子爵府

wantaima 發表於 18-8-17 11:10

真係又要笑多次!哈哈

我都笑咗好多次, 唔該你睇清楚先好對題 ? 唔好俾人笑都唔知仲要傻痴痴咁對住人笑, 咁樣就真係笑大人個口.

即是有人搞完事,然後搵第二個執手尾?然後又繼續搞?搞事果個重要深得民心喎!
政府可以點理?
[搞事果個仲要深得民心] 呢句真係可圈可點 ! 深得民心即係大部份香港人都喜歡搞事既人? 點解既 ?
你明知有人搞事都唔理. 香港政府咩都無做, 由得佢地搞, 咁樣做政府幾好做. 怪之得不得民心. 民心向哂搞事人.

一刀切?我贊成呀!到時銀紙黨&什麼人權組織呀社工呀又走來向外國投訴香港喇,哈哈!然後又申請法援同政府打官司。銀紙黨雙嬴
真係長知識了, 原來香港政府怕人向外國投訴香港........

乜原來香港政府強勢架?點解警察比人打又比人粗口問候既?點解佔中發起人重未拉?點解FCC可以幫手播毒既?點解毒果黎重可以大搖大擺?

我係話香港政府做強勢政府, 但好明顯佢係弱雞過弱雞. 至於其他一串問題, 你問林鄭, 我唔可以代表佢答你.

伯爵府

bks2014 發表於 18-8-17 09:13
原本只在深水埗 昨天坐巴士看到已經擴散到舊油麻地警署對出的天橋底
我估將會大大增加火災、 衞生, 治安等 ...
唔明點解政府唔理?

子爵府

littlemaopig 發表於 18-8-17 11:24
你說得對, 匯璽呢個星期開賣, 欽州街條吸毒天橋, 早兩個星期已經清左場

清幾年都唔係完全清曬,呢個位置係欽州街橋底,起曬屋,上星期先又燒2間屋仔。
個位置係好近匯壐,欽州街橋底係集合曬南亞、道友、越南仔。早排福華街強姦女仔嗰單南亞人,都係橋底拉到,打交各樣都有,雜到日光日白都唔會行過去嘅位置。我係唔明點解重有人「善心」去派飯?感覺都明顯唔係一般路宿者問題。

珍珠宮

Queenie_yy 發表於 18-8-17 10:31
其實我覺得巨地算危險分子了,實在5敢靠近

的確係

見到佢哋即走開,太危險了

多得泛民幫佢哋,食政府唔少錢

珍珠宮

Sania 發表於 18-8-17 12:35
我都笑咗好多次, 唔該你睇清楚先好對題 ? 唔好俾人笑都唔知仲要傻痴痴咁對住人笑, 咁樣就真係笑大人個口. ...

搞事果D係民選立法會議員喎!
政府理,係咪要DQ佢地?
一係就打官司囉,反正輪贏兩邊用既都係納稅人錢,公民黨袋囇!

搞到人權問題彭定康第一個走出來亞支亞左啦,重有你上一主人國又走出來嘈,呢D事毒果第一個報導架,你無理由唔知。然後又黃痴蜂又成機出風頭再一次上Times 。幾好喎又!
香港政府咁弱雞,點可能強勢到。可能要換你做特首先強勢到囉

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

唔好話歧視,唔明白點解要幫佢地班假難民?
不事生產完全對香港經濟無貢獻可言,仲要作奸犯科

琥珀宮

畀面勳章

calvin1230hk 發表於 18-8-17 11:44
如果個政府夠膽強,到時又唔知幾多聖人出嚟,站嚮道德高地指指點點喇。
...

諗起振英,夠唔低頭喇,最終又點?
班人咪愈搞愈癲囉

男爵府

wan_sosin 發表於 18-8-17 12:31
下葵涌青山道嗰邊,都好多南亞架

屯門 元朗 荃灣都好多

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Sania 發表於 18-8-17 10:33
好想知如果政府要做野, 如今既立法會, 幾個老弱殘兵既泛民議員起到作用嗎 ? 葛博士唔好只匿在報紙 (你口中 ...

甘你答我點解泛民投反對票,令議案過不到?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

I9528 發表於 18-8-17 12:52
諗起振英,夠唔低頭喇,最終又點?
班人咪愈搞愈癲囉

咪就係!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

打擊假難民議案遭否決 邊個反對一貼睇晒!

2016年12月01日(四) 12:47 

翻閱立法會的投票記錄,除缺席沒有投票的「假難民之父」張超雄,其他26名非建制派議員均投下反對票,否決打擊假難民議案,當中包括民主黨議員涂謹申、胡志偉、黃碧雲、尹兆堅、林卓廷、許智峯、鄺俊宇;毛孟靜;公民黨議員郭家麒、楊岳橋、陳淑莊、譚文豪、郭榮鏗;街工議員梁耀忠;社民連議員梁國雄;人民力量議員陳志全;本土派議員朱凱廸、 鄭松泰、羅冠聰、劉小麗,以及專業議政議員李國麟、莫乃光、梁繼昌、葉建源、邵家臻、姚松炎。 
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

大力大力 發表於 18-8-17 10:23
住入佢屋企~

係啦!咁偉大就接返屋企住

公爵府

chingmon 發表於 18-8-17 09:17
有綜援點會吾生?

有綜援先要生生生

伯爵府

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

去八鄉睇下,以為自已去左非洲,政府有食物派,有2000津貼,個個大大隻做黑社會,打劫,溝d香港女仔結婚或搞賓妹,坐監有飯食,幾正呀

首頁
23456...7

尾頁

跳至