自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

珍珠宮

Sania 發表於 18-8-17 10:33
好想知如果政府要做野, 如今既立法會, 幾個老弱殘兵既泛民議員起到作用嗎 ? 葛博士唔好只匿在報紙 (你口中 ...

係囉,明明泛民議案根本提出末到討論就ban咗,建制無論在區議會、立法都佔大多數。
依家D Q完更是絕對優勢,咁都張超雄一個
kick 住,思維真係“賴慣 ”不作為。

男爵府

回覆樓主

侯爵府

大力大力 發表於 18-8-17 13:12
打擊假難民議案遭否決 邊個反對一貼睇晒!

2016年12月01日(四) 12:47 

真係真的假不了!
辛苦晒佢地囉,搞咁多問題出嚟,又可以繼續鬧政府。不過都要有班人幫佢地轉移視線,誤導其他人。
無恥真係無敵!

子爵府

我咪講咗, 既然泛民搞亂香港, 而家咪俾個機會建制泛表現吓囉. 佢地肯做一定大把掌聲, 點解由 2016 年到而家乜都無做 ? 政府又唔做, 你地一味鬧個搞亂檔既人對件事有幫助咩 ?

有人話張超雄搞咁多野出黎仲深得人心呀 ! 點解建制泛咁蝕底有咁大好機會唔出聲 ? 佢地都係民選架, 唔通佢地出聲要政府想方法規管啲南亞人, 香港人會鬧佢. 佢地肯做, 淨係在BK 都羸哂掌聲, 點解唔做既 ? 我都想知.......

洋房

回覆樓主

紅磡都有好多

禁止訪問

大宅

大力大力 發表於 18-8-17 09:55
泛民一直反對, 遣反難民, 他們一直的目的是是搞亂社會癱瘓社會,分化港人~

...

分化港人你認第一都無人敢認第二啦50步笑100步

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

bks2014 發表於 18-8-17 09:13
原本只在深水埗 昨天坐巴士看到已經擴散到舊油麻地警署對出的天橋底
我估將會大大增加火災、 衞生, 治安等 ...
係呀.............好大群眾幾拾人

子爵府

wantaima 發表於 18-8-17 12:48
搞事果D係民選立法會議員喎!
政府理,係咪要DQ佢地?
一係就打官司囉,反正輪贏兩邊用既都係納稅人錢,公 ...

我係咪同你有少少溝通唔到, 點解我講既野你好似唔明, 你答我既野我又唔明你講乜

你上面篇文章係咪劇本黎, 點解作得咁完美, 仿佛世事都被你看透, 原來你生活在一個想當然既世界.

政府強唔強勢唔係我話, 佢做事真係為香港, 得民心就自然有人 buy.

我無興趣做特首, 況且有你响到, 你咁喜歡想當然, 寫個完美劇本咪得. 弱雞都寫到佢變強勢

珍珠宮

大力大力 發表於 18-8-17 10:23
住入佢屋企~

要啦。。佢咁"無私偉大",叫佢讓間屋兼養埋佢地。

珍珠宮

Sania 發表於 18-8-17 14:31
我係咪同你有少少溝通唔到, 點解我講既野你好似唔明, 你答我既野我又唔明你講乜

你上面篇文 ...

溝通唔到就梗架,我唔睇毒果既!
你話㓺本?請問邊様係?我講果D已經係過去既事件。件件係已發生左既事!
你唔做特首又指指點點政政點做,我以為你好勁麻,原來口嗡噏架!

珍珠宮

珍珠宮

回覆樓主:

其實,我唔反對接收難民,但要他們做社會服務貢献社會,不是遊手好閒。仲有,如接濟期間在港搞事犯法,應該一家都立刻遣返,冇得上訴,冇謂坐監哂公帑。

珍珠宮

認住呢班人啦,放炸彈等政府拆!

大宅

好想知如果政府要做野, 如今既立法會, 幾個老弱殘兵既泛民議員起到作用嗎 ? 葛博士唔好只匿在報紙 (你口中 ...

講得非常之好
而家如果建制派有心通過一樣野,點會通過唔到?
泛民幾時有話事權?

反而次次講親呢d 野,d 人總係只blame 張超雄公民黨,又唔見佢地話建制唔做野,呢d 唔係分化係咩?

翡翠宮

回覆樓主:

完全唔明點解政府可以唔理。。。。。。

侯爵府

港人駛乜分化
一早被分化
每次有問題
總有班廢人飛出黎
叫我地多謝某d議員
多謝完就唔駛家下的議員同政府做野
用呢種思維思考
唔掛得咁廢。。。。

侯爵府

Heixsap 發表於 18-8-17 15:02
講得非常之好
而家如果建制派有心通過一樣野,點會通過唔到?
泛民幾時有話事權?

仲要
講一次算
講兩次算
但講來講去都係得呢個point

自己on居信就算啦
唔係以為師奶就無腦on居
信佢d咁的見解。。。。

子爵府

wantaima 發表於 18-8-17 12:48
搞事果D係民選立法會議員喎!
政府理,係咪要DQ佢地?
一係就打官司囉,反正輪贏兩邊用既都係納稅人錢,公 ...

同你討論真係好費神, 唔知你理解到咩程度, 又唔知你幾時打埋一堆無厘頭野炒埋一碟既出黎講.

搞事果D係民選立法會議員喎!建制派都好多民選議員, 咁佢地算唔算搞事 ?
政府理,係咪要DQ佢地? 而家唔使 DQ, 保皇黨佔咗立法會大多數, 根本唔使做呢件事
一係就打官司囉,反正輪贏兩邊用既都係納稅人錢,公民黨袋囇!

你唔好當律政署死既先得架, 佢一定請公民黨打官司? 佢點解唔請建制派, 佢地人才輩出, 賺錢既唔一定公文黨喎.

搞到人權問題彭定康第一個走出來亞支亞左啦,重有你上一主人國又走出來嘈,呢D事毒果第一個報導架,你無理由唔知。然後又黃痴蜂成機出風頭再一次上Times 。幾好喎又!
你政府都未做野, 彭定康又點走出黎亞支亞左呢 ? 你講邊個上一主人國走出黎嘈? 英國 ? 原來你唔係土生土長香港人, 如果唔係點會話係我上一個宗主國 (唔係主人國, 可能你慣咗改唔到口, 成日俾主人叫你做乜就做乜)
仲有你都自己打咗個'又" 字, 即係未發生. 咁都唔算劇本 ?

成篇野, 好似都未發生, 即使之前發生過, 你就以你想像力去想像再發生之後跟住會點點點. 咁唔係劇本係咩 ?

首頁

尾頁

跳至