如懿傳 vs 延禧攻略

jasonhelen
|
如懿傳下星期一開始播放,到時與延禧攻略打對台
點算啦,我現在追緊延禧攻略,又想睇霍建華,即係日日唔駛訓
Queenie_yy
|
如的女主角我麻麻,應該5會追了
wyl
|
我打算追完延禧先開如懿,因為兩劇人物相同但性格完全相反,唔想睇到自己精神分裂。
角色參考如下:
娴妃——周迅 VS 佘诗曼;
乾隆——霍建华 VS 聂远;
富察皇后——董洁VS 秦岚;
令妃——李纯VS 吴瑾言;
愉贵人——张钧甯VS练练
高贵妃——童瑶VS谭卓;
嘉嫔——辛芷蕾VS潘时七;
纯妃——胡可VS王媛可;
容妃/顺妃(香妃)——李沁VS 张嘉倪;
MagDog
|
未睇延禧,咁我可會睇如㦤傳先喇
shannon_fky4186
|
jasonhelen 發表於 18-8-17 09:42
如懿傳下星期一開始播放,到時與延禧攻略打對台
點算啦,我現在追緊延禧攻略,又想睇霍建華,即係日日唔駛 ...

係囉。做咩咁貼近咖,我都係又中意聶遠又中意霍建華,咁樣真係難為了觀眾

我都係中意霍建華多D
ltp00222
|
如懿本來會早過延禧播 點知批文定檔一波三折 比延禧遲來先上岸…

真係會睇到好亂…的諗我都會睇完延禧再開如懿傳
ccmoon
|
我會睇埋延禧再隔一排先睇如,人物一樣故事我估都爭唔太遠
Audrey1999
|
wyl 發表於 18-8-17 10:00
我打算追完延禧先開如懿,因為兩劇人物相同但性格完全相反,唔想睇到自己精神分裂。
角色參考如下:
娴妃— ...

同意
為免精神分裂,暫時唔會睇如懿

Lovely媽咪
|
Audrey1999 發表於 18-8-17 10:19
同意
為免精神分裂,暫時唔會睇如懿
同意X2, 都係睇哂延禧先,驚會睇到好亂
MagDog
|
延禧so far口碑好,但如果宮廷劇經典係孫儷甄嬛傳的話,如㦤傳的周迅,在演技和名氣上同level. 加埋霍建華,張均寗。必追。
c.vieri
|
原本好期待如懿傳,可惜一波幾折,再加埋話拍99集已經覺得會好拖,E+ cut到得返88集,又驚d劇情cut到 5354

延禧「豬肉在前」,真係唔多睇好如懿傳
biebie_L
|
回覆 jasonhelen 的帖子

延禧攻略都睇到一半jar, 如懿傳出都唔知睇完延禧攻略未!
tsung
|
MagDog 發表於 18-8-17 10:04
未睇延禧,咁我可會睇如㦤傳先喇

X2
whywhite22
|
延禧未開始睇,我會睇咗如懿傳先睇延禧,冇睇霍建華好耐,好期待.
hokabb
|
會2邊一齊睇,延我欣賞背景同啲衫,如我想睇周迅演技,希望如唔會雷聲大雨點小
tansyneko
|
wyl 發表於 18-8-17 10:00
角色參考如下:
娴妃— ...
如的全部倒轉哂,嫻妃變忠,皇后變奸,一齊睇應該會"精分'

tansyneko
|
ccmoon 發表於 18-8-17 10:15
我會睇埋延禧再隔一排先睇如,人物一樣故事我估都爭唔太遠
差好遠,如裡的皇后係奸的,嫻妃係忠的,所有人集中要害嫻妃

Audrey1999
|
tansyneko 發表於 18-8-17 14:08
我好鍾意富察皇后,唔想睇美麗端莊,溫良恭儉的富察皇后,變成老謀深算設計害人的奸富察皇后

ccmoon
|
tansyneko 發表於 18-8-17 14:08

宮廷劇都係你害我我害你,差不多啦
tansyneko    發表於 18-8-17 14:36
KINKICHAN824
|
Audrey1999 發表於 18-8-17 14:23
我好鍾意富察皇后,唔想睇美麗端莊,溫良恭儉的富察皇后,變成老謀深算設計害人的奸富察皇后

...

加上睇完還珠同延禧,我已經深信嫻妃係奸咖啦,所以如懿轉真係冇乜興趣啦