潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

未買過Hermes,心思思想入手一個,請問picotion好定lindy好?香港係咪好難買到呢?咩Size最好呢又?先多謝各位靚靚指教(emoji)(emoji)

子爵府

回覆樓主

P 我覺得18最cute,22 都唔會太大嘅。
L 就26 或 30 都ok,如果人唔太高大,我覺得26都夠晒了。

我有個 P18 和 L26,個人覺得L出街方便啲,可以上膊 free 對手出嚟拖細路;L26 放嘢都多過 P18

我自己就兩款都好鍾意,是兩種不同的美

男爵府

可能我唔高P22 L30 都有D大....
P18 都放到好多野~ +Strap可以上膊 好易襯亦會方便D
L26 有時拎野會煩 因為有拉鏈 (我已經多數都唔上埋扣) 但貼身D 照顧小朋友都方便D

sushiroll    發表於 18-9-5 16:58
wcpcelia    發表於 18-8-17 13:54

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

size 真係好睇你自己喜好架喎,我就鍾意大袋,所以我用 Lindy 34

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

回覆樓主

咁請問你地知唔知依家香港P賣緊幾錢架?

侯爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Nadia220 的帖子

Lindy 真係可以放好多嘢,我本身高,用緊L34,我3年前係韓國買,扣咗稅6萬

男爵府

我有L30 可放好多野, 有時覺得放少野既話個袋型會凹左落去

但用內袋又不可手挽, 有咩可以KEEP靚個袋型

大宅

Love_JVs 發表於 18-8-17 15:20
我有L30 可放好多野, 有時覺得放少野既話個袋型會凹左落去

但用內袋又不可手挽, 有咩可以KEEP靚個袋型:que ...

我有內袋都可以手挽喎

男爵府

Love_JVs 發表於 18-8-17 15:20

但用內袋又不可手挽, 有咩可以KEEP靚個袋型:que ...

點解用內袋唔可以手挽??

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

LOBO1128 發表於 18-8-17 20:30
點解用內袋唔可以手挽??

係囉,我都有用內袋一樣可以手挽
Hello...

男爵府

回覆樓主:

乜唔係唔可以好似餃子款咁,2邊手抦痴埋咩?

水晶宮

Nadia220 發表於 18-8-17 10:14
未買過Hermes,心思思想入手一個,請問picotion好定lindy好?香港係咪好難買到呢?咩Size最好呢又?先多謝各 ...

二款完全不同styles....二選一我揀Lindy30
實用性超高就lindy 可手挽可上膊3個size 都有買過....而家就keep 30 & 34....L26 我164高咩左上身細左D....唔多襯我
但其實用咩size 靚真係要睇返自己身高和個人喜好

Picotin 就cute D...18/22 我都有用⋯⋯真係要揀size ...就真係22 較好 D

Hello...

大宅

Love_JVs 發表於 18-8-17 20:54
乜唔係唔可以好似餃子款咁,2邊手抦痴埋咩?

用內袋都可以兩邊痴埋架

別墅

回覆樓主

Lindy30好好用,可以買深色做湊仔袋或去旅行,picotin18就好cute,去街用

sushiroll    發表於 18-9-5 16:59
wcpcelia    發表於 18-8-19 09:02

侯爵府

回覆樓主

For me L26 and P22 are perfect size

男爵府

Dolphin129 發表於 18-8-17 21:24
用內袋都可以兩邊痴埋架

想問你買邊款內袋

子爵府

kamanma 發表於 18-8-17 20:56
二款完全不同styles....二選一我揀Lindy30
實用性超高就lindy 可手挽可上膊3個size 都有買過.... ...

我都諗緊買P18定22好

子爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

用慣細袋
L26 is cute

水晶宮

Carriegerrard 發表於 18-8-17 23:08
我都諗緊買P18定22好

試清楚邊個size 襯自己用得最靚再決定
Hello...

大宅

Love_JVs 發表於 18-8-17 23:06
想問你買邊款內袋

PM pls

首頁

尾頁

跳至