做左二十年野,仲欠銀行八百萬

jonnah_to
|
係隔離論壇見到有個post係講做左二十年野,仲欠銀行八百萬。之後啲人個個話樓主好勁,可以借到銀行咁多錢,而唔係問財仔借。

其實問銀行借到咁多錢,係咪好難嘅事?你哋身邊有冇朋友都係借落銀行好多錢?係咪都係好有錢?
至愛朱古力
|
jonnah_to 發表於 18-8-17 10:44
係隔離論壇見到有個post係講做左二十年野,仲欠銀行八百萬。之後啲人個個話樓主好勁,可以借到銀行咁多錢, ...

會唔會講樓按呀?無可能現金借到 800萬 呀
jonnah_to
|
至愛朱古力 發表於 18-8-17 10:47
會唔會講樓按呀?無可能現金借到 800萬 呀

樓主好似話類似按上按
cargod
|
咩論壇?
jonnah_to
|
cargod 發表於 18-8-17 10:50
咩論壇?

香港跌吉
cargod
|
回覆 jonnah_to 的帖子

跌吉好多假post膠post, 吹水唔抹嘴的
wcpcelia    發表於 18-8-19 11:21
pumpumpurin
|
係隔離論壇見到有個post係講做左二十年野,仲欠銀行八百萬。之後啲人個個話樓主好勁,可以借到銀行咁多錢, ...

有乜出其,欠銀行八百萬,可能資產有幾千萬。
I9528
|
如做生意,借銀行 8 球,好濕碎
因為唔等同借仔無錢還,而係有足夠現金流,方便周轉
十五樓師奶
|

早幾個月報紙講有條友加按層十幾年加按層樓廿次
wcpcelia    發表於 18-8-19 11:23
jonnah_to
|
cargod 發表於 18-8-17 10:54

係架我蠢左
tsung
|

VCBB小天使
|

應該係欠樓按
yurijm
|

近幾年多咗人咁樣講反話
可能搏有人留言好奇問:乜事借咁大筆錢?
之後先施施然答: 最近買咗新樓啊
以後要節衣縮食啦。。。。。
下刪幾千字

變種矖命技巧

Ho_BB
|
唔出奇
Nbs
|
係咪加按層樓 ?
我 fd 話加按可以借 50% (我唔知啱唔啱),甘即係層樓 1600 萬,好多人有喎。
tansyneko
|
油麥麥
|
樓按$800萬唔奇,銀行信層樓啫!
iamlazy
|

呢度都唔少
Poyau
|
啲樓咁貴 欠銀行800萬大有人在
jonnah_to
|
Poyau 發表於 18-8-17 18:43