有無人產前睇過楊式穎醫生?

|
有無人產前睇過楊式穎醫生?朋友介紹睇孫醫生, 但係要等好耐
所以想轉睇第二個醫生
wangkei34
|
[email protected]@ych 發表於 18-8-17 10:53
所以想轉睇第二個醫生
...

睇過,我老婆話佢都好細心的,不過上網搜尋就全部都係d上庭的消息。

lindawanwan
|
我上星期睇過佢, 覺得佢都好nice同埋細心,有問必答, 我都有睇到啲上庭新聞, 公道啲講,佢都係代表醫院講嘢, 吾代表乜嘢
我下個月都會再睇佢
San668
|
我上次流啡個朋友介紹我睇, 楊醫生同我做陰道檢查,好好手勢無乜痛, 解釋得好仔細照左超聲波見到BB無事 ,不過有子宮入邊有啲瘀血, 佢開咗安胎藥比我,食咗幾日就無流血lu
我諗住喺政府照埋結構之後再返去睇佢

|
請問診金連超聲波幾多$?
tiredfatmama
|
[email protected]@ych 發表於 18-8-17 10:53
所以想轉睇第二個醫生
...

朋友曾經睇過,一位好用心既醫生,真係會在意孕婦既需要
ahahaha
|
最近好似見多左佢個名
唔知佢有無Nifty Pro做呢
lindawanwan
|
上次埋單$800,連超聲波,有3D,4D, video,燒DVD
lavendaBB
|
回覆 ahahaha 的帖子

琴日先喺楊醫生度做完nifty pro, $2800 咋仲照到3D tim,好開心呀
|

thanks!既然comment都幾好,等我下次都book楊醫生先
joan_momocat
|
lavendaBB 發表於 18-8-18 12:43
回覆 ahahaha 的帖子

琴日先喺楊醫生度做完nifty pro, $2800 咋仲照到3D tim,好開心呀

Nifty pro $2800包照埋3D,或是3D另外收費,請問費用幾多?想問埋你幾多week去做nifty pro?
|
joan_momocat 發表於 18-8-29 13:34
Nifty pro $2800包照埋3D,或是3D另外收費,請問費用幾多?想問埋你幾多week去做nifty pro?
...

我上星期做完,會照超聲波同3D,前後都照咗差不多15分鐘,3D係醫生自己開俾我睇,唔會加錢,埋單$2800,另外叫咗醫生開鈣片,所以我俾多$120,有60日份量嘅鈣片。我係12w做nifty pro嘅,俾完錢拎住張foam落樓下一層做抽血,抽完走得。

|
3064 發表於 18-8-29 14:37
我上星期做完,會照超聲波同3D,前都照咗差不多15分鐘,3D係醫生自己開俾我睇,唔會加錢,埋單$2800,另外 ...

醫生都好好喎,幫你照埋,請問報告幾時有?
現在你除了食鈣片還有什麼補充品,我就食緊惠氏materna,但婦科醫生見意頭3個月淨食葉酸,有朋友之前就係鈣片加DHA,我係第一胎,想聽下意見,謝謝!
|
joan_momocat 發表於 18-8-29 14:58
現在你除了食鈣片還有什麼補充品,我就食緊惠氏materna,但婦科 ...

醫生話報告1星期左右會wtsapp俾我,我抽血未夠1星期,所以未收到,正本要10個工作天先有,真係有嘢會早啲打俾我,我7月中第1次見楊醫生都係開咗葉酸俾我咋,60日份量,而家我食緊dha,葉酸,鈣片,聽日開始加埋多種維他命,如果葉酸食晒就會停,因為多種維他命已經包含咗葉酸,我會食以上呢啲直到生為止。

|
3064 發表於 18-8-29 15:14

醫生話報告1星期左右會wtsapp俾我,我抽血未夠1星期,所以未收 ...

Materna有葉酸,我之前有食DHA,但醫生話3個月後先食,所以停咗,咁照食返,要再去買鈣片食先,謝謝分享(emoji)
|
joan_momocat 發表於 18-8-29 14:58
現在你除了食鈣片還有什麼補充品,我就食緊惠氏materna,但婦科 ...

啱啱收到份報告嘅wtsapp,有2頁紙,第1頁有大路嘅嘢,性別,第2頁係其他84項測試
naiyiubb
|
3064 發表於 18-8-29 16:28
啱啱收到份報告嘅wtsapp,有2頁紙,第1頁有大路嘅嘢,性別,第2頁係其他84項測試
...

好緊張呀 我會9/15 去抽血
|
3064 發表於 18-8-29 16:28
...

哪不用回診所取正本?
|
joan_momocat 發表於 18-8-29 16:48
哪不用回診所取正本?

我打算下次產檢先拎,個wtsapp版本都已經好清晰,反正知道結果係低風險就得
|
3064 發表於 18-8-29 16:53
我打算下次產檢先拎,個wtsapp版本都已經好清晰,反正知道結果係低風險就得
...

產檢收費如何?我都想轉