自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

王國教室勳章

我妹成日夜晚响屋企聽到怪聲,聽咗好多晚,d聲又似拍打嘢又似叫聲,好複雜,仲越來越多越來越大聲......

終於知道咩事啦!
原來佢老公養嘅爬蟲類動物係會叫,佢成日話佢地好靜佢地其中一個係gecko

佢話仲以為係

蛋皇哥0127    發表於 18-8-17 12:28

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

自己嚇自己

蛋皇哥0127    發表於 18-8-17 12:28

珍珠宮

畀面勳章

男爵府

哈哈哈! 我屋企隻巴西龜都係, 初初細細隻真係無聲架, 宜架大隻咗, 會拍打個盤發出聲音, 開頭唔知咩聲, 可能夜晚我地熄晒電視瞓覺, 所以都幾大聲同好密吓!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wakakaka~ka 我都試過,我有養龜,但擺咗喺洗衣房,因佢唔似毛孩成日喺我面前出現,有時我會唔記得佢存在,試過突然聽到怪聲我以為咩事,後尾先發現佢喺洗衣房走嚟走去,而家佢會離開佢個盆自出自入周圍走的。

伯爵府

Ashleycorina 發表於 18-8-17 11:41
我妹成日夜晚响屋企聽到怪聲,聽咗好多晚,d聲又似拍打嘢又似叫聲,好複雜,仲越來越多越來越大聲......

...

未聽過咪以為靜,簷蛇打交都叫到好大聲㗎,龜又會開大個口呼呼聲兇人

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

王國教室勳章

leungsyhk 發表於 18-8-17 11:48
哈哈哈! 我屋企隻巴西龜都係, 初初細細隻真係無聲架, 宜架大隻咗, 會拍打個盤發出聲音, 開頭唔知咩聲, 可 ...

我嗰隻都會啊!好似叫我地咁!我地應下佢佢又停下!
過一陣又拍過
好好玩

珍珠宮

王國教室勳章

laiyee6121 發表於 18-8-17 11:51
未聽過咪以為靜,簷蛇打交都叫到好大聲㗎,龜又會開大個口呼呼聲兇人
...

打交好大聲㗎?佢老公養幾隻好似係Gecko, Chameleon, Iguana,對我妹來講都一樣

珍珠宮

王國教室勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-8-17 11:50
wakakaka~ka 我都試過,我有養龜,但擺咗喺洗衣房,因佢唔似毛孩成日喺我面前出現,有時我會唔記得 ...

佢應該係去搵你好得意!係咪好大隻㗎?

寶石宮

回覆樓主:

龜都好嘈㗎

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

回覆 Ashleycorina 的帖子

係呀係呀! 有時太噪, 我都會叫佢唔好噤噪, 我會同佢講嘢架!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Ashleycorina 發表於 18-8-17 11:54
佢應該係去搵你好得意!係咪好大隻㗎?

約兩個手掌大,唔算好大,但好強橫,成日出走的,試過匿埋喺花園2次,每次都成個月,要除草先揾返佢出嚟,我好小照顧佢,主要係姐姐,佢認得姐姐唔認得我,前兩日我去揾佢,佢見到我會逃走,但會跟住姐姐,因姐姐每日同佢換水餵食,佢哋都識認人的。

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

回覆樓主

珍珠宮

王國教室勳章

mariefish 發表於 18-8-17 11:44
自己嚇自己

係啊,因為我都有養,我send 段音俾佢聽下,佢至知

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

laiyee6121 發表於 18-8-17 11:51
...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Ashleycorina 發表於 18-8-17 11:53
打交好大聲㗎?佢老公養幾隻好似係Gecko, Chameleon, Iguana,對我妹來 ...
呢幾樣我都想養, 羨慕死我喇~~

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

環保接龍勳章

Ashleycorina 發表於 18-8-17 11:41

...

人生本是苦

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

首頁
12345...7

尾頁

跳至