以為好恐怖,原來LOL(動物篇)

Ashleycorina
|

我妹成日夜晚响屋企聽到怪聲,聽咗好多晚,d聲又似拍打嘢又似叫聲,好複雜,仲越來越多越來越大聲......

終於知道咩事啦!
原來佢老公養嘅爬蟲類動物係會叫,佢成日話佢地好靜佢地其中一個係gecko

佢話仲以為係

蛋皇哥0127    發表於 18-8-17 12:28
mariefish
|
自己嚇自己
蛋皇哥0127    發表於 18-8-17 12:28
starrymama
|
leungsyhk
|
哈哈哈! 我屋企隻巴西龜都係, 初初細細隻真係無聲架, 宜架大隻咗, 會拍打個盤發出聲音, 開頭唔知咩聲, 可能夜晚我地熄晒電視瞓覺, 所以都幾大聲同好密吓!
DoReMi媽媽
|
wakakaka~ka 我都試過,我有養龜,但擺咗喺洗衣房,因佢唔似毛孩成日喺我面前出現,有時我會唔記得佢存在,試過突然聽到怪聲我以為咩事,後尾先發現佢喺洗衣房走嚟走去,而家佢會離開佢個盆自出自入周圍走的。
laiyee6121
|
Ashleycorina 發表於 18-8-17 11:41
我妹成日夜晚响屋企聽到怪聲,聽咗好多晚,d聲又似拍打嘢又似叫聲,好複雜,仲越來越多越來越大聲......

...

未聽過咪以為靜,簷蛇打交都叫到好大聲㗎,龜又會開大個口呼呼聲兇人
esmehouse
|
|
leungsyhk 發表於 18-8-17 11:48
哈哈哈! 我屋企隻巴西龜都係, 初初細細隻真係無聲架, 宜架大隻咗, 會拍打個盤發出聲音, 開頭唔知咩聲, 可 ...

我嗰隻都會啊!好似叫我地咁!我地應下佢佢又停下!
過一陣又拍過
好好玩
|
laiyee6121 發表於 18-8-17 11:51
未聽過咪以為靜,簷蛇打交都叫到好大聲㗎,龜又會開大個口呼呼聲兇人
...

打交好大聲㗎?佢老公養幾隻好似係Gecko, Chameleon, Iguana,對我妹來講都一樣
|
DoReMi媽媽 發表於 18-8-17 11:50
wakakaka~ka 我都試過,我有養龜,但擺咗喺洗衣房,因佢唔似毛孩成日喺我面前出現,有時我會唔記得 ...

佢應該係去搵你好得意!係咪好大隻㗎?
milktealai
|
龜都好嘈㗎
jpangel
|
leungsyhk
|
回覆 Ashleycorina 的帖子

係呀係呀! 有時太噪, 我都會叫佢唔好噤噪, 我會同佢講嘢架!
DoReMi媽媽
|
Ashleycorina 發表於 18-8-17 11:54
佢應該係去搵你好得意!係咪好大隻㗎?

約兩個手掌大,唔算好大,但好強橫,成日出走的,試過匿埋喺花園2次,每次都成個月,要除草先揾返佢出嚟,我好小照顧佢,主要係姐姐,佢認得姐姐唔認得我,前兩日我去揾佢,佢見到我會逃走,但會跟住姐姐,因姐姐每日同佢換水餵食,佢哋都識認人的。

Ho_BB
|

|
mariefish 發表於 18-8-17 11:44
自己嚇自己

係啊,因為我都有養,我send 段音俾佢聽下,佢至知
tsung
|
laiyee6121 發表於 18-8-17 11:51
...

miriam
|
Ashleycorina 發表於 18-8-17 11:53
打交好大聲㗎?佢老公養幾隻好似係Gecko, Chameleon, Iguana,對我妹來 ...
呢幾樣我都想養, 羨慕死我喇~~

KarenC
|
Ashleycorina 發表於 18-8-17 11:41

...

vpo0615
|