自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wakakaka~ka 我都試過,我有養龜,但擺咗喺洗衣房,因佢唔似毛孩成日喺我面前出現,有時我會唔記得佢存在,試過突然聽到怪聲我以為咩事,後尾先發現佢喺洗衣房走嚟走去,而家佢會離開佢個盆自出自入周圍走的。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Ashleycorina 發表於 18-8-17 11:54
佢應該係去搵你好得意!係咪好大隻㗎?

約兩個手掌大,唔算好大,但好強橫,成日出走的,試過匿埋喺花園2次,每次都成個月,要除草先揾返佢出嚟,我好小照顧佢,主要係姐姐,佢認得姐姐唔認得我,前兩日我去揾佢,佢見到我會逃走,但會跟住姐姐,因姐姐每日同佢換水餵食,佢哋都識認人的。

象牙宮

calvin1230hk 發表於 18-8-17 12:12
佢明顯係唔滿意妳啦,決定自己改為放養

係啦,但佢唔知道,佢啲糧係我買的,阿姐之所以照顧佢,係因為我咋,佢哋總係不明白。

象牙宮

calvin1230hk 發表於 18-8-17 12:26
咁妳要同佢坐低慢慢傾喇。

你講得啱,要每星期同佢坐低好好開個會先得

象牙宮

Ashleycorina 發表於 18-8-17 12:32
佢好攪笑放養的
係啊,我兩隻都認人㗎,我地去完旅行返來 ...

你老公好錫佢哋

象牙宮

calvin1230hk 發表於 18-8-17 12:33
要每星期...
你到時係咪講,悟空,你又曳曳喇,跟住就.......
諗起都驚
其實,係咪應該整個頭cool佢戴實際啲?

象牙宮

Ashleycorina 發表於 18-8-17 12:36
你帶佢去買糧俾佢睇

係喎

首頁

尾頁

跳至